Vaker dan eens melden wij van Pure Luxe het wanneer Bell & Ross weer eens een nieuwe creatie de wereld in slingert. Ditmaal is dat niet veel anders en zijn wij (in ieder geval) erg gecharmeerd van de laatste telg in de ‘Vierkante familie’. Het merk presenteert met de BR-X2 een nieuw horloge in de X-serie. Ditmaal een creatie met een skeleton (opengewerkt) uurwerk.

Bell & Ross weet nog steeds te imponeren met de vierkante formule

Het merk staat erom bekend dat ze een reeks aan horloges maken die een karakteristieke vierkante kast dragen. Het is dan ook niet vreemd dat de meeste mensen het merk associëren met deze vorm – ondanks dat maakt het merk ook zeer stijlvolle horloges met een ronde kast. Enfin, de BR-X2 is de laatste toevoeging in het gamma en dit horloge kenmerkt zich door de toevoeging van een Tourbillon in een uurwerk dat zover als mogelijk is opengewerkt. Doordat het uurwerk vervaardigd is met het skeleton-principe is werkelijk ieder detail te bekijken.

Bell & Ross BR-X2 Tourbillon microrotor horloge Pure Luxe

Bovendien is er gebruik gemaakt van een microrotor, zodat er nog meer detail terug is te vinden in het horloge. De dikte van het uurwerk bedraagt slecht 4,05mm. Het geheel is gehuld in een saffieren kast – zoals dit ook bij de originele BR-X1 het geval was. De indexen en wijzers zijn opgevuld met SuperLuminova zodat ook ’s nachts eenvoudig te tijd is te lezen. De liefhebber van dit horloge moet wel diep in de buidel tasten. Maar liefst $79.000 kost dit pareltje.

Bell & Ross BR-X2 Tourbillon microrotor horloge Pure Luxe

Bron: Bell & Ross