Ciel Bleu viert nogmaals de bekroning met twee Michelinsterren voor het 10e jaar op rij met een culinair evenement: The Table at Ciel Bleu. Op 7 oktober 2018 verzorgen chefs Onno Kokmeijer en Arjan Speelman in samenwerking met hun bevriende driesterrenchef Kevin Fehling van Restaurant The Table in Hamburg een exclusieve middag.

Ciel Bleu het toneel voor uitmuntend vakmanschap

Onno Kokmeijer, Executive Chef en Manager van Ciel Bleu Restaurant: “We hebben ons tweesterren-jubileum in juli al op bijzondere wijze gevierd met een reünie van oud-chefs. In oktober willen we opnieuw groots uitpakken om deze mijlpaal niet ongemerkt voorbij te laten gaan. Daarom hebben we Kevin uitgenodigd om gezamenlijk een exclusieve lunch neer te zetten.” De vriendschap tussen de Duitse en Nederlandse chefs bestaat al bijna net zo lang als de twee Michelinsterren die aan Ciel Bleu zijn toegekend.

hotel okura ciel blue restaurant Pure Luxe

Kevin Fehling: “We bezoeken elkaars restaurants regelmatig en de keren dat ik bij Ciel Bleu heb gegeten waren altijd een bijzondere ervaring, waarin ik vooral de continue doorontwikkeling van Onno en Arjan bewonder. Ciel Bleu behoort tot mijn favoriete restaurants ter wereld en ik kijk er erg naar uit om samen met hen een menu samen te stellen.” The Table at Ciel Bleu, waarbij beide restaurants ieder drie gangen verzorgen, vindt eenmalig plaats op zondag 7 oktober 2018. De geheel verzorgde lunch is €350 per persoon inclusief parkeren. Reserveringen kunnen worden gemaakt via restaurants@okura.nl of 020 – 67 87 450.

hotel okura ciel blue restaurant Pure Luxe

Over The Table

Kevin Fehling, die in La Belle Epoque drie Michelinsterren verwierf en zichzelf daarmee de jongste driesterrenchef van Duitsland mocht noemen, opende in 2015 zijn eigen restaurant: The Table in Hamburg. Nog datzelfde jaar beloonde Michelin hem met drie sterren – een ongekende prestatie. The Table heeft een opmerkelijk interieur en dankt zijn naam aan één enkele tafel van donker kersenhout die door het restaurant kronkelt en alle gasten een blik gunt op de open keuken. De gerechten worden gekenmerkt door complexe smaken en ongekende vindingrijkheid.

hotel okura ciel blue restaurant Pure Luxe

Over Ciel Bleu

Ciel Bleu Restaurant, gevestigd op de 23ste verdieping van Hotel Okura Amsterdam, ontving in 2007 de tweede Michelinster onder leiding van chefsteam Onno Kokmeijer en Arjan Speelman. Het restaurant is aangesloten bij Alliance Gastronomique en er zijn maar liefst drie SVH Meesters werkzaam, t.w. Meestergastheer Pasquinel Kolk, Wijnmeester Noël Vanwittenbergh en Meesterkok Onno Kokmeijer. De ‘Chef’s Table’ grenzend aan de keuken is voor maximaal 10 gasten exclusief te reserveren. ‘Starlight’ biedt private dining opties voor gezelschappen van 10 tot 24 personen.