Met de opmerkelijke uitzondering van Ferrari’s beroemde rosso, is er nauwelijks een meer iconische race-livery dan de Zenith Blue en Tangerine Ford GT40, de bekende GULF-kleuren. Dat er bij deze zeer gelimiteerde editie van Ford, GT Heritage Eidtion, gebruik is gemaakt van deze kleuren is dan ook wel enigszins logisch te noemen. Los van het feit dat de Ford zelf aardig iconisch is te noemen, maakt dit kleurenschema ‘m nog net iets legendarischer.

De Ford GT Heritage Edition is de moderne racewagen in een klassiek jasje

Vergelijkbaar met de GT van 2004 biedt Ford zijn nieuwe Hertiage-editie met de kleuren van de Gulf-Olie. Hierbij tilt het design van de raceauto naar een hoger level door het fenomeen dat bekend staat als equiluminant kleuren. Hierbij zijn 2 kleuren naast elkaar te zien die een gelijke helderheid hebben. Daardoor lijken ze bijna levendig van spanning te zijn. Een onbedoeld neveneffect dat een grote bijdrage levert aan de mystiek van het kleurenschema.

Ford Heritage Edition Pure Luxe
Ford Heritage Edition Pure Luxe

Het interieur bestaat uit donker Alcantara met daarbij blauwe en oranje contraststiksels en zichtbare koolstofvezelaccenten binnen en buiten. De oranje remklauwen en het geserialiseerde kentekenplaat kenmerken deze editie als een zeer beperkte oplage van Ford’s reeds beperkte raceauto.

Bron: Uncrate