Al vanaf de eerste dag dat ‘onze’ Max Verstappen de harten veroverd in de koningsklasse van de autosport – de Formule-1 – schreeuwen we in Nederland om een Grand Prix op eigen bodem. Logischerwijs neemt deze wens steeds concretere vormen aan: Max’ is de trots van Nederland en alle betrokkenen zien er enkel gigantische potentie in. Toch bleef het vooralsnog bij geruchten en werd definitief nieuws nooit naar buiten gebracht. Nu is het eveneens een gerucht, maar men heeft diverse redenen om te geloven dat het ditmaal wel eens allemaal tot in detail zou kloppen.

De Gemeente Amsterdam investeert €65 miljoen

Zoals met ieder nieuwsbericht, is het altijd even afwachten totdat iets wel of niet officieel bevestigd wordt. Tot die tijd blijft een gerucht natuurlijk slechts een gerucht. Desondanks kun je soms wel peilen hoe serieus iets is, doordat de bron een bepaalde reputatie heeft – of over specifieke informatie beschikt die alleen toegankelijk is voor diezelfde bron. We willen niet op de zaken vooruitlopen, dus een officieel groen licht is het niet, maar dat maakt dit gerucht niet minder appetijtelijk.

Volgens de mensen achter het gerespecteerde Autbahn.eu is er namelijk een tweet de wereld in geslingerd die voor een groot deel toch echt voor waar aangenomen mag worden. Het betreft namelijk de onderstaande tweet van de heer Erik de Vlieger:

In de betreffende tweet bespreek de Vlieger de plannen van Zandvoort en Amsterdam om 65 miljoen te investeren in een nieuw Formule-1 circuit. Een bijzonder statement. Het is namelijk niet de eerste de beste F1-gekkie die wat roept op het internet. Nee, Erik de Vlieger is een vakbekwame vastgoedontwikkelaar die erom bekend staat vaak ins en outs te weten, nog voordat de massa ervan af weet. Oplettende mensen hebben misschien meegekregen dat de DTM vertrekt uit Zandvoort. Een aderlating zou je denken, maar dat is niet het geval aangezien de directie van Circuit Zandvoort wist te melden dat er een ander groot event voor terug zou komen.

Het lijkt erop dat Max Verstappen en Co. in Nederland gaan schitteren

Tel daarbij op dat er al de nodige onderzoeken zijn gedaan naar de haalbaarheid van Formule-1 op het circuit van Zandvoort en ineens lijken geruchten aardig dicht bij de waarheid te liggen. Bovendien wist Erik de Vlieger daarna nog eens te antwoorden op iemand die hem vroeg argumenten en bevindingen toe te voegen aan bovenstaande tweet. Hieruit ontstond de volgende boodschap:

Natuurlijk is het nog lang niet in kannen en kruiken en kan het zomaar zijn dat Formule-1 helemaal niet op de planning staat. Tegelijkertijd zou het wel heel vreemd zijn als we onze ogen en oren sluiten voor hetgeen hierboven staat. Er lijkt met iedere week die verstrijkt meer nieuws op te duiken rondom een Grand Prix van Zandvoort en wat ons betreft zijn dat mooie geluiden. Het is komt in ieder geval niet van iemand die bekend staat om het delen van ‘kul’, dus onze oren zijn nog net iets spitser dan voorheen.

Bron: Autobahn