De Schotse whisky van de John Walker Matsers’ Edition is een van de meest memorabele whisky’s van Johnnie Walker ooit. De drievoudig gerijpte Schotse whisky’s zijn vervaardigd van zes uitzonderlijk zeldzame whisky’s. Elke whisky is minimaal 50 jaar oud en daarmee is de eerste 50 jaar oude whisky van Johnnie Walker geboren. Een moment voor in de boeken.

De bijzondere afkomst van de John Walker Masters’ Edition

De whisky van de John Walker Masters’ Edition zijn afkomstig van distilleerderijen die tijdens het leven van oprichter John Walker bestonden. Sommige distilleerderijen, zoals de Glen Albyn en Glenury Royal distilleerderij, bestaan heden ten dage niet meer. De Blair Athol distilleerderij, een van de meest befaamde distilleerderijen in Schotland is echter nog wel in werking. De overige drie graan whisky’s die zijn gebruikt zijn afkomstig uit de spookstokerijen van Caledonian, Cambus en Port Dundas.

Van deze bijzondere Schotse whisky zijn er in totaal 100 flessen geproduceerd. Elk gepresenteerd in een op maat gemaakte, individueel genummerde, zeldzame dubbele omhulde zwarte kristal Baccarat karaf. Uiteraard mag de verpakking bij een whisky van dit niveau niet zomaar een ‘doosje’ zijn. De box waarin de spectaculaire Johnnie Walker wordt geleverd is ontwikkeld door N.E.J. Stevenson, Cabinet Makers. Een vakman die gekenmerkt wordt door werk voor de Britse Royals – niet zomaar een naam dus.

The Masters’ Edition, gemaakt van de meest waardevolle whisky vaten

Elke druppel van de whisky is met de hand geselecteerd uit enkele van de meest waardevolle en kostbare vaten van malt- en graan whisky’s die al meer dan 20 jaar in de opslag stonden. Zo meldt Jim Beveridge, Johnnie Walker’s Master Blender. Blenders van Johnnie Walker ontdekte twee decennia terug de vaten. Zij besloten om de vaten te bewaren, om te gebruiken voor een speciaal moment; John Walker Masters’ Edition. Met deze zeer exclusieve editie brengt Johnnie Walker een ode aan de whisky meesters die een lange tijd geleden aan de whisky hebben gewerkt. Voor 25,000 dollar heb je een exclusieve fles van de John Walker Masters’ Edition, die op gelimiteerde markten te verkrijgen zal zijn.

Bron: Luxurylaunches