Dat Kiki Bertens al geruime tijd de tongen los krijgt als het over tennissen gaat, dat mag geen toeval meer zijn. De Zuid-Hollandse weet zich steeds constanter te profileren en heeft al meermaals een weergaloze wedstrijd op het court neergelegd. Inmiddels is ze begonnen aan het WTA-Finals toernooi in Singapore en dat begin – dat was nou precies het spektakel wat haar een 9e plek op de wereldranglijst oplevert. Het niveau van ’t gespeelde spel was uitzonderlijk hoog en de verdiensten die daar bij komen kijken zijn dat ook.

Kiki Bertens speelt ruim een ton bij elkaar tijdens haar debuut in Singapore

Toen de nummer 1 van de wereld – Simona Halep – zich afmeldde voor de WTA-Finals, was het Bertens die alsnog een plek in het toernooi kreeg toegewezen. Het is voor ’t eerst dat de 26-jarige tennisster zich mag melden in Singapore. Waar al meteen een aardig bedrag (lees: $110.000) wordt toegekend voor deelname, blijkt hier nog veel meer te halen, mits je wint natuurlijk.

Een opgave die niet eenvoudig is, daar Bertens haar eerste wedstrijd heeft moeten spelen tegen de nummer 2 van de wereld, de Duitse Angelique Kerber. Het bleek een wedstrijd te worden waarin Bertens zoekende was naar het juiste spel. Een pot waarin ze zelfs Raemon Sluiter de baan op riep om haar bij te staan in die zoektocht. Een beslissing die haar beslist geen windeieren hebben gelegd. Het resultaat – na bemoedigende woorden van Sluiter – was namelijk het gewenste: een overwinning.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kiki Bertens (@kikibertens) op

In 2 uur en 2 minuten weet Bertens de klus te klaren

De zege was er een die als ‘zwaarbevochten’ bestempeld werd, maar tevens eentje die de kassa flink doet rinkelen. Het heeft Kiki Bertens namelijk $153.000 opgeleverd. Een gigantisch bedrag, wat ervoor zorgt dat ze na haar eerste wedstrijd tijdens de WTA-Finals al zo’n $263.000 heeft verdiend. Dat is omgerekend een nette €229.361. Deel dat weer door de 122 minuten die het haar gekost heeft en je komt uit op zo’n €1.880 per minuut. Waar kunnen we daar voor tekenen?

Nu is Kiki Bertens natuurlijk niet de prof die het enkel voor het geld doet, wie het tennissen volgt zal dit kunnen beamen. Bertens is een timide professional die zich enkel en alleen focust op het behalen van resultaat. Een pracht-persoon om naar te kijken en een atleet waar je enkel van kunt houden. De wijze waarop deze overwinning tot stand kwam is tekenend voor haar carrière: altijd op zoek naar verbetering, resultaat en nooit bang om eigen fouten onder ogen te komen. We mogen als Nederland trots zijn op het feit dat we de nummer 9 van de wereld in huis hebben. ‘Van de wereld’, laat dat eventjes bezinken.

Bron: AD