Eerder deze week wisten we jullie te vertellen dat het grote LeasePlan eindelijk het besluit had genomen om de volgende stap te zetten in de ontwikkeling van het bedrijf. Men sprak van een eventuele beursgang en deze leek, na raadpleging van meerdere outlets, vrij concreet. Een potentiële beursgang van het bedrijf zou op een waarde van €7,5 miljard worden geschat. Nu blijkt toch dat het bedrijf afziet van een beursgang. Een bijzondere ontwikkeling.

Slechte marktomstandigheden weerhouden LeasePlan van een beursgang

Zoals in ons vorige artikel was te lezen, bleek topman Tex Gunning meer dan positief over een eventuele beursgang van LeasePlan. Hij gaf te kennen dat het niet meer dan een logische vervolgstap zou zijn in de ontwikkeling van het bedrijf. Nu blijkt dus dat het bedrijf – in ieder geval voor de nabije toekomst – afziet van een beursgang. Een bijzondere ontwikkeling, maar toch enigszins logisch als we het Financieel Dagblad mogen geloven. LeasePlan schijnt namelijk enigszins pijn te ondervinden van de problemen rondom de Turkse Lira.

De Turkse munt kent de afgelopen periode namelijk een flinke daling, wat nadelige gevolgen heeft voor LeasePlan. Het schijnt hierdoor steeds minder rendabel te zijn om auto’s te verkopen, nadat het leasecontract is afgelopen. Volgens het Financieel Dagblad zou LeasePlan een verlies van €130.000.000 moeten nemen. Een fors bedrag en beslist niet iets waar men licht over denkt. Of er in de nabije toekomst alsnog een beursgang plaats zal vinden is niet duidelijk, maar op dit moment worden er eieren voor het geld gekozen. Een logisch, bedrijfsmatig besluit.

Bron: NU.nl