Op vrijdag 21 september jongstleden heeft The Harbour Club in Amsterdam Oost haar deuren opnieuw geopend. Een van de meest gerenommeerde hotspots in Amsterdam is volledig aan een make-over onderworpen en we kunnen niet anders dan concluderen dat het het resultaat er mag wezen. Er zijn diverse wijzigingen doorgevoerd op het gebied van stijl, meubilair en indeling. 

The Harbour Club Oost: de vertrouwde charme in een nieuw jasje

Een van de grootste veranderingen vinden we terug in het restaurant. Mensen die met enige regelmaat een bezoek brachten aan de ‘oude’ Harbour Club zullen zich herinneren dat de bar voorheen aan de wand geplaatst was. Inmiddels is deze verhuist naar het centrum, als kloppend hart van de ruimte. Een slimme zet, aangezien deze ruimte na 23.00u de plek is waar de voeten van de vloer gaan. Een centraal geplaatste bar is dan vele malen praktischer.

the harbour club oost verbouwing amsterdam Pure Luxe

De vernieuwde keuken heeft een inrichting gekregen die meer open is, waardoor bezoekers meer zicht hebben op wat er gebeurd. Er is tevens gezorgd voor een beperkt aantal stoelen aan de Japanse Chef’s table, om het geheel nog intenser te beleven. Een interessante toevoeging en beslist een aantrekkelijk aspect in deze nieuwe omgeving. De algehele stijl in het restaurant kenmerkt zich door zachte tinten en warme kleuren. Hierdoor is er een romantische setting gecreëerd met een ondeugend randje.

Herkenbare kunst door Selwyn Senatori en de karakteristieke glazen wijnkasten zijn vanzelfsprekend bewaard gebleven. Dat neemt niet weg dat ook hier een upgrade is doorgevoerd. Zo is er een absolute eye-catcher gerealiseerd in de vorm van een wijnklimaatkast met plek voor 3000 flessen. Een element dat z’n statigheid op de juiste wijze door het interieur laat stromen, zonder daarin té aanwezig te zijn.

the harbour club oost verbouwing amsterdam Pure Luxe

Next Door heeft eveneens een respectabele verandering ondergaan

Uiteraard is moeite noch kosten bespaard gebleven, waardoor The Harbour Club aan werkelijk alle kanten vernieuwd en verfrist is. Deze verandering is ook terug te vinden bij Next Door, de aangrenzende privéruimte. De ruimte – die plek biedt aan 400 gasten – heeft een geëgaliseerde vloer gekregen en is tevens volledig geïsoleerd. Hierdoor heeft The Harbour Club een multifunctioneel aspect weten te realiseren wat voor de meest uiteenlopende doeleinden in te zetten is. Next Door heeft tevens een nieuwe licht- en geluidsinstallatie ontvangen, waardoor het tevens geschikt is als club-ruimte.

the harbour club oost verbouwing amsterdam Pure Luxe

The Harbour Club Oost nóg uitnodigender dan voorheen

Al met al heeft de locatie een prachtige make-over ontvangen die het geheel daadwerkelijk naar een hoger niveau tilt. Wat opvalt is de wijze waarop de vernieuwing ondanks het rigoureuze karakter niets heeft afgedaan aan de charme die we gewend zijn van de locatie. Het is nog steeds vertrouwd, maar op een vernieuwde wijze. Wat ons betreft straalt deze verbouwing precies uit wat we verwachten van The Harbour Club. Een geslaagde keuze en zeker een bezoekje waard.