Aston Martin timmert hard aan de weg de laatste jaren. De auto’s krijgen een steeds sterkere uitstraling en zijn nog altijd een geliefd item bij autoliefhebbers. Dit natuurlijk met de bekende gentlemen uitstraling – al lijkt het allemaal iets sportiever dan voorheen. Het merk staat vooral bekend om haar sportwagens, maar nu komt het met de allereerste SUV. Een bericht dat geheel in het lijn der verwachtingen ligt, daar Lamborghini, Bentley en Rolls-Royce zich ook in dit segment zijn gaan roeren.

De lancering van Aston Martin SUV is eind 2019

De Aston Martin SUV, de DBX, is nu nog te zien in prototype vorm en met een camo livery. Toch is nu al te zien dat de nieuwe auto een prachtig exemplaar gaat worden. De auto zal tevens deelnemen aan de Wales Rally 2019, als Aston’s bewijs dat de bolide klaar is voor ruiger terrein. Eind 2019 zal de DBX gelanceerd worden en is hij beschikbaar voor het grote publiek.

Aston Martin SUV PURE LUXE

Aston Martin gaat met de DBX de wereld over om aandacht te genereren

Voordat het zover is zal de auto eerst te zien zijn in het noordpoolgebied en in het Midden Oosten, waar hij flink getest zal worden. Ook doet hij de Nurburgring aan, waar moderne wagens tegenwoordig kunnen bewijzen wat ze waard zijn. Vaak sportwagens, en nu dus ook de Aston Martin SUV. Er zijn momenteel nog geen officiële specificaties beschikbaar van de DBX, maar naar verwachting is er een hybride variant beschikbaar met een V8 motor.

aston martin suv PURE LUXE

Niet de eerste SUV van een sportwagen merk

De Chief Engineer van Aston Martin, Matt Becker, zei over de nieuwe SUV: ”De DBX is al gemaakt en getuned in een simulator, waardoor er al veel progressie is geboekt nog voordat de eerste fysieke prototypes beschikbaar zullen zijn.” Het is natuurlijk een geheel andere auto dan dat we normaal gewend zijn van Aston Martin, maar hij zal grondig worden getest op alle mogelijke ondergronden en omstandigheden. Op deze manier zal hij presteren naar verwachting. Mocht je niet kunnen wachten tot het eind van 2019, dan kun je ook kiezen voor Lamborghini Urus of de Rolls-Royce Cullinan.

Bron:D’marge