Pure Luxe en ’s werelds snelste ‘gezins-station’: het lijkt een intens gelukkig huwelijk. En dat is ook zo kunnen we jullie vertellen. Zo eens in de zoveel tijd hebben we een zeer aantrekkelijke Audi RS6 voor jullie in de aanbieding, maar dit exemplaar heeft zich toch vrij eenvoudig naar de #1-plek weten te knokken. Waarom? Nou, dat zullen we jullie hieronder even uitleggen. Maak kennis met deze Nederlandse Audi RS6 onder handen genomen door het Duitse ABT en gehuld in een Politie-trim. Soort van.

De Audi RS6 en de Gumball3000, een gouden combinatie

Je kunt je natuurlijk afvragen: ‘waarom ziet deze Audi RS6 ABT er zo uit?’. Daar is een redelijk eenvoudige verklaring voor: de bolide zal namelijk deelnemen aan de Gumball3000 die dit jaar start op 5 augustus in Londen. Voor de mensen die de Gumball3000 niet kennen zullen we even een kleine uitleg geven. De Gumball3000 is een rally waar enkel supercars en hypercars aan deelnemen. Dat wil niet zeggen dat de deelnemende auto verplicht is binnen 3 seconden naar 100km/u te sprinten, maar een Toyota Prius zul je niet gauw in het deelnemersveld aantreffen.

Audi RS6 ABT Gumball3000 Rally Pure Luxe

We praten dan over Rolls Royces, Porsches, Ferrari’s, Lamborghini’s, Bugatti’s, McLarens en ander automotive lekkers. Kortom: de haute cuisine van de autoindustrie is aanwezig bij deze rally. Uiteraard worden dergelijke auto’s bestuurd door de rich and famous, dus ook de mensen die deelnemen aan deze rally genieten vaak een grote bekendheid. Zo zijn Xzibit, Lewis Hamilton, David Hasselhoff, Afrojack, Deadmaus en Tony Hawk al eens gevallen voor het charmante karakter van deze wereldberoemde rally.

De Gumball3000 heeft een omstreden karakter, maar dat is verre van waar

Wat veel mensen denken bij de Gumball3000 is het feit dat er gigantisch hard wordt gereden en dat het doel is om zo snel mogelijk binnen te zijn. Niets is minder waar. Tuurlijk, het is zaak dat je vertrekt uit Londen (5 augustus) en heelhuids aankomt in Tokyo (12 augustus). Echter, het is geen vereiste snel te rijden. De Gumball3000 staat bekend als een ‘bonte stoet’. Deelnemers steken hun auto veelal in een geheel ander jasje (wrap) en rijden de eerste paar dagen ook in een bijpassende outfit.

Ondanks het ongedwongen karakter zijn er zo af en toe wel wat onderlinge ‘races’ met de politie. Logischerwijs worden de supercars (en hypercars) zo nu en dan eens op de staart getrapt. Overigens is de rally niet vrij toegankelijk. In essentie werkt het op een invitation-only manier, dus deelnemen kan enkel na uitnodiging. Bovendien moet je zelf in het bezit zijn van een supercar én wordt er een leuk deelnamebedrag van je gevraagd. Dit jaar ligt dat bedrag op ongeveer €70.000. Fancy a ride?

Een knipoog naar de Nederlandse politie met deze snelle RS6

En dan nu de auto waar we het eigenlijk over willen hebben. Deze Audi RS6 ABT is natuurlijk niet alleen onderworpen aan uiterlijke wijzigingen. Een beetje Audi-liefhebber – of liefhebber van extreme bolides – weet namelijk dat de ‘standaard’ Audi RS6 een vermogen van 560pk weet aan te spreken. We kunnen jullie vertellen (eigenlijk doet de toevoeging ‘ABT’ dat al) dat dit cijfer bij deze RS6 toch net ‘iets’ hoger ligt. Deze Audi RS6 heeft namelijk de beschikking over 730 paarden. Daarmee is deze ruime gezinsauto in één klap ongekend snel en een waardige toevoeging voor de Gumball3000.

Met deze 730pk weet de Duitse station een topsnelheid van 320km/u te behalen en is een 0-100 sprint voltooid is slechts 3,2 seconden. Vergeet eventjes niet dat we hier nog steeds over een auto praten waar Kareltje, Josefientje én de Golden Retriever achterin plaats kunnen nemen. Ter vergelijking: een Lamborghini Huracán snelt naar 100km/u in 3,4 seconden. Geef ons dan maar die ruimte voor de Golden Retriever.

Audi RS6 ABT Gumball3000 Rally Pure Luxe

De Audi is door ABT motorisch gepeperd en heeft een nieuw maatpak mogen ontvangen van JD Customs. De ‘roestige’ wrap met Politie-print (ontworpen door een Amerikaans design-bureau) is logischerwijs een knipoog naar de nieuwe vloot die het Nederlands ‘blauw’ sinds begin dit jaar rijdt: Audi A6. Waar we overigens blij mee zijn, want getuige deze video is de politie nog niet helemaal in control van de gewone Audi A6, laat staan de RS6.

Auto-minnend Nederland zal deze RS6 nooit op de binnenlandse wegen aantreffen

Helaas carspotters en liefhebbers: de Audi RS6 zal op zeer korte termijn op transport naar Londen gaan. Daar wordt de bolide, samen met alle anderen, eerst tentoongesteld in Covent Garden op 4 augustus, om vervolgens op 5 augustus aan de start te verschijnen. Als de Gumball3000 voorbij is zal de auto ontdaan worden van de wrap en gaat hij weer als ‘gewone’ RS6 door het leven. Of je ‘m dan zal aantreffen? Wie zal het zeggen. Het feit is wel dat we de huidige staat van deze auto, met die gigantische knipoog, heel erg kunnen waarderen. Zo weet de Nederlandse politie toch enigszins hoe ’t is om te rijden in een A6 van de bovenste regionen.