De Mercedes-Benz 300 SL Gullwing is een waar icoon. Onder vele liefhebbers wordt het gezien als ’s werelds mooiste creatie en daar kunnen wij ons wel in vinden. Waar de vloeiende lijnen van toen verandert zijn naar het strakke design van nu, is het een klassiek meesterwerk. Een klassiek meesterwerk dat binnenkort onder de hamer gaat. 

Mercedes-Benz 300 SL Gullwing

De 300 serie destijds was revolutionair. De auto staat bekend om de iconische Gullwing deuren en had zo’n 170 PK dankzij de 3-liter motor. Het frame op zich zelf woog een magere 50 kilo, maar de deuren zorgden voor een evenredigere verdeling van het gewicht. Hierdoor duurde het niet lang duurde voordat successen op het circuit behaald werden.

Mercedes PURE LUXE

De Mercedes vond zijn eerste eigenaar in Ambie Collins uit New York. Het is hoogstwaarschijnlijk de laatste Gullwing met een authentieke zwarte kentekenplaat. Begin jaren 90 is de auto volledig gerestaureerd naar de vrijwel perfecte staat waar die nu in verkeert. Een precies prijskaartje is nog niet bekend, maar ga er maar vanuit dat het flink zal gaan kosten. Echter zijn wij er van overtuigd dat wanneer je het hebt liggen, het elke cent waard is.

Bron: Luxuo