Gelegen aan de voet van de Semmering, naast een klein bergstadje genaamd Gloggnitz in Oostenrijk, ligt daar het prachtige Mozart’s Last Castle. Het is echter niet de exacte plaats waar Mozart heeft gewoond. Maar het heeft wel degelijk een sterke connectie met de grootste componist aller tijden. Neem in kijkje in het adembenemende kasteel van vier verdiepingen en ontdek het verhaal van het bijzondere gebouw. 

Mozart’s Last Castle ook wel bekend als Schloss Stuppach

Schloss Stuppach, zoals het kasteel eigenlijk is genoemd, was voorheen de verblijfplaats van de graaf Franz von Walsegg. Hij is de man die in 1791 de opdracht kreeg van Wolfgang Amadeus Mozart om een speciaal Requiem te schrijven voor zijn overleden vrouw. Dit resulteerde in een van meest bekende en populairste werken van Mozart ooit. De Requiem, een prachtig koorwerkstuk gehuld in mysterie, is heel lang in dit kasteel werd bewaard. Het kasteel brengt een uitgebreide geschiedenis met zich mee. Het pand bestaat al sinds 1130, maar werd echter in de 16e en 17e eeuw echt populair. Nadat het helemaal is gerenoveerd heeft het vele functies en gasten gehad. Zoals Napoleon Bonaparte, Pope Pius VI, Franz Schubert en natuurlijk Mozart zelf. Heden ten dage wordt het kasteel nog steeds regelmatig bezocht door ’s werelds rijkste mensen en royalty’s.

Mozart's Last Castle Pure Luxe

Het buitengewone interieur van het kasteel

Mozart’s Last Castle heeft een oppervlakte van circa 2,500 vierkante meter, met maar liefst 50 slaapkamers en talrijke badkamers. In de kelder zijn onder andere een bar, atelier en historische kamers zoals een kleine kapel, de sacristie, een kerker en een Jardinière-kamer te vinden. Maar de eerste verdieping is echter nog uitzonderlijker. Met glamoureuze salons, een prachtige open haard, een bioscoop, een wijnwinkel en een professionele horecakeuken. Daarboven zijn er nog meerdere lounges te vinden, een privé woongedeelte, een bibliotheek, een mini spa en natuurlijk genoeg suites voor gasten. Het vier verdiepingen tellende kasteel beschikt ook nog over een grote zolder die kan worden omgetoverd tot bijvoorbeeld luxe appartementen of kantoren. De mogelijkheden van Mozart’s Last Castle zijn eindeloos, luister naar de symfonieën van Mozart en aan inspiratie geen gebrek.

Mozart's Last Castle Pure Luxe Mozart's Last Castle Pure Luxe Mozart's Last Castle Pure Luxe Mozart's Last Castle Pure Luxe Mozart's Last Castle Pure Luxe Mozart's Last Castle Pure Luxe Mozart's Last Castle Pure Luxe Mozart's Last Castle Pure Luxe Mozart's Last Castle Pure Luxe Mozart's Last Castle Pure Luxe Mozart's Last Castle Pure Luxe Mozart's Last Castle Pure Luxe

Bron: Luxatic