Volkswagen is een een succesvolle Duitste fabrikant van auto’s, dat is algemeen bekend. Maar de laatste tijd krijgt het bedrijf ook regelmatig met tegenslagen te maken. Nu heeft het Amerikaanse Broadcom, fabrikant van halfgeleiders, bij twee Duitse rechtbanken schadeclaims van een miljard dollar ingediend. 

Vanwaar deze grote claim voor Volkswagen?

Broadcom heeft deze schadeclaims in Mannheim en Munster aanhangig gemaakt tegen de Volkswagen Groep, wegens inbreuk op de patenten van het Amerikaanse bedrijf. Een andere eis van Broadcom is dat de autofabrikant de productie van bepaalde modellen voorlopig stopzet. Dit in elk geval totdat de zaken zijn geregeld. Het gaat hierbij om modellen van het merk zelf, maar ook van Audi en Porsche.

volkswagen patent rechten schadeclaim Pure Luxe

 

Broadcom heeft een soortgelijke zaak lopen tegen Toyota

De Duitse autofabrikant gebruikt chips van Broadcom, onder meer in de navigatie- en entertainment systemen van een aantal modellen. De Amerikanen zijn van mening dat Volkswagen daarbij achttien schendingen op haar patentrechten pleegt. Volkswagen heeft via een woordvoerder inmiddels de berichten hieromtrent bevestigd. Het bedrijf laat weten de zaken grondig te onderzoeken en er vervolgens alles aan te zullen doen om zich te verdedigen. Het is niet de eerste keer dat Broadcom zo’n soort zaak start, eerder dit jaar begon het een soortgelijke zaak tegen Toyota.

Bron:Nu.nl