Elektrisch rijden is de toekomst. Autofabrikanten zetten dan ook steeds meer in op de ontwikkeling van deze markt. Vrij logisch zijn het de premium merken die hier het voortouw in nemen en zo proberen hun slag te slaan. Zo ook Audi dat onlangs met de bekendmaking van een nieuw model z’n e-gamma uitbreidt. De Audi E-tron GT Concept is alweer het derde elektrische model van de autofabrikant en dit is wellicht één van de stijlvolste in zijn soort.

Duurzaam maar stijlvol rijden in de Audi E-tron GT Concept

Het nieuwste model van Audi kent een vierwielaandrijving die gekoppeld is aan een 90 kWh lithium-ion batterij inclusief twee elektromotoren. De batterij zal in maar liefst 20 minuten tot wel 80 procent zijn opgeladen door het 800 volt oplaad-systeem. De E-tron GT is goed voor een indrukwekkende 590pk. Binnen 3,5 seconden bereikt de auto een snelheid van circa 100 km per uur, met een topsnelheid van zo’n 240 km.

Het brute design is kenmerkend voor Audi, met strakke, scherpe lijnen en daarbij spectaculaire LED verlichting. Audi weet ons met dit model echter te verrassen met het interieur. Het is namelijk volledig veganistisch. Alhoewel het model nu nog een concept is, staat het in feite al in de startblokken om in 2020 in productie te gaan.

Audi E-tron GT Concept Pure Luxe Audi E-tron GT Concept Pure Luxe Audi E-tron GT Concept Pure Luxe

 

Bron: Uncrate