Met het einde van het jaar in zicht gaan veel mensen hun geluk beproeven met diverse loterijen. Een redenatie die hen ‘hopelijk’ met een nette bankrekening het nieuwe jaar in laat rollen – mits je zeer veel geluk hebt uiteraard. Ondanks het feit dat dit allemaal heel leuk is en een gezonde spanning met zich meebrengt, zijn wij toch net iets meer voorstander van hard werken en daarna dubbel zo hard genieten. Hoe dan ook, soms heb je ’t geluk aan je zijde. Zoals deze Australische man tijdens het pinnen bij een geldautomaat.

De man vond een fout in een geldautomaat

De man uit Australië werkte in een bar en vond daar een fout in een geldautomaat. Hij kon op die manier continue geld uit de automaat halen terwijl het systeem aangaf ’transactie geannuleerd’. Hij kwam op deze manier aan ongeveer 1,5 miljoen euro, die hij uitgaf aan privé jets, dure restaurants en overdadige cadeaus. Het verwonderde hem dat het maar bleef lukken zonder dat het op zijn afschriften verscheen, maar dit weerhield hem er niet van er mee door te gaan.

fout in een geldautomaat PURE LUXE

Hoe kijkt hij er nu op terug?

Als de man in kwestie er nu op terug kijkt zegt hij dat het grootste deel een waas is. ”Ik verplaatste geld van mijn creditcard naar mijn spaarrekening, nam de kaart terug en het apparaat bleef maar zeggen dat de transactie was geannuleerd. En als ik keek op mijn rekening was het geld er nog altijd.” Hij wilde gewoon een mooie tijd hebben, met goede wijnen, leuke mensen en leuke activiteiten. Er was maar één probleem, namelijk dat dit illegaal is. Dat wist de man, en hij dacht dan ook dat hij snel zou worden gepakt. Dit duurde uiteindelijk echter toch vierenhalve maand. Tegen die tijd had hij ongeveer 1,5 miljoen uitgegeven.

fout in een geldautomaat PURE LUXE

Uiteindelijk gaf hij zichzelf aan

Uiteindelijk besloot hij zichzelf aan te geven. Hij heeft echter geen spijt, omdat hij nu heeft kunnen proeven van een levensstijl die hij anders nooit had geleefd. Zo heeft hij een privé jet gehuurd om met vrienden een week lang naar een eiland in Azië te gaan. Hij wist dat het uiteindelijk een keer zou ophouden. Daarnaast besloot hij niet de rest van z’n leven als crimineel te willen leiden, wat uiteindelijk resulteerde in een biecht bij de lokale autoriteiten. Het korte maar extreme leventje heeft hem uiteindelijk een jaar celstraf opgeleverd. Inmiddels is de man weer aan het werk als een ‘reguliere’ burger – voor een normaal salaris.

Bron: D’Marge