Veilinghuis Sotheby’s heeft onlangs een fenomenaal bedrag opgehaald voor de privé schatten van Frank Sinatra en zijn vrouw Barbara. De veiling van Frank Sinatra’s eigendommen heeft maar liefst 8 miljoen euro opgebracht. Dit alles voor juwelen, kunst, boeken en andere persoonlijke bezittingen van het stel. De items, 304 stuks, die zijn geveild hebben twee keer zoveel opgebracht dan hun geschatte waarden. 

De onschatbare waarde van Frank Sinatra’s eigendommen

De items die onlangs onder de hamer zijn gegaan bij Sotheby’s zijn grotendeels afkomstig van drie verschillende Sinatra-woningen in Californië. Een van de verrassingen was het Audemars Piguet harloge. Het vierkante horloge mat platina-omhuizing inclusief een witte wijzerplaat en geëmailleerde baton-achtige details heeft maar liefst 11,875 dollar opgebracht. Dit terwijl het het veilinghuis begon met de prijs tussen de 800 en 1200 dollar.

Veiling van Frank Sinatra's eigendommen Pure Luxe

Veel liefhebbers van Sinatra kwamen echter voor de schilderijen die in het bezit waren van het koppel. Een Norman Rockwell schilderij van Frank Sintatra genaamd ‘Sinatra; An Amercian Classic’ is geveild voor 687.000 dollar. Sinatra gaf 45 jaar geleden, in 1973, de opdracht voor dit schilderij. Daarbij kwamen ook nog negen andere schilderijen die door de legendarische zanger waren gemaakt. Deze haalden meer dan $850.000 op, terwijl de schatting rond de $120.000 lag. Andere items die zeker even benoemd mogen worden zijn de 20-karaats diamanten verlovingsring van Barbara en Frank’s Chrysler LeBaron ‘Woody’ Station Wagon. Sotheby’s gaf onlangs aan dat delen van de opbrengst naar Barbara Sinatra Children’s Centre gaan.

Bron: Luxurylaunches