Als het over grote, kolossale, over-the-top woningen gaat, dan zijn we vaak geneigd om de grote plas over te steken en Amerikaanse onderkomens onder de loep te nemen. Logisch ook wel, daar is tenslotte alles bigger and better. Toch is Nederland ook geen verkeerd land als ’t aankomt op indrukwekkende stukjes particulier vastgoed. We zochten de 5 duurste woningen die Funda op dit moment aanbiedt op. Het resultaat? Nou, een aardig lijstje van stulpjes waar men ‘U’ tegen zegt.

#5 – Duinlustweg te Overveen (€7.860.000)

top 5 duurste funda woningen in Nederland Pure Luxe

Foto: Funda.

We trappen het rijtje direct goed af met een landgoed dat met een beetje inbeelding rechtstreeks uit een sprookje kan komen. Het betreft hier Koningshof – een landgoed dat op steenworp afstand van de zee ligt. De woning stamt uit 1906 en beslaat maar liefst 1.352 vierkante meter aan woonoppervlak. Het perceel kent een totaliteit van 5.800 vierkante meter. De foto zegt genoeg, maar we kunnen je absoluut aanraden om eventjes verder te kijken op de website van Funda.

#4 – Keizersgracht te Amsterdam (€7.950.000)

top 5 duurste funda woningen in Nederland Pure Luxe

Foto: Funda.

Uiteraard kan een klassiek grachtenpand uit de hoofdstad niet ontbreken in dit lijstje van riante onderkomens. Aan de grachtengordel in Amsterdam vinden we genoeg panden waar onze mond van openvalt, maar op dit moment is dit pand aan de Keizersgracht de absolute winnaar. Met 702 vierkante meter aan woonoppervlak en maar liefst 17(!) kamers weet je zeker dat je een absolute topper te pakken heb in hartje Amsterdam. Daar is de prijs dan ook wel naar natuurlijk. Meer informatie over dit stulpje vind je hier. Houd er wel even rekening mee dat er nog het een en ander moet gebeuren in dit pand.

#3 – Noordereinde te ‘s-Graveland (€8.000.000)

top 5 duurste funda woningen in Nederland Pure Luxe 2

We blijven in de buurt van Amsterdam, maar ditmaal in een ietwat rustigere omgeving. Alhoewel de grote stad en Schiphol op steenworp afstand liggen, heb je van de drukte die deze plekken omringt geen enkele last. Al vragen we ons af of je überhaupt last hebt van enige drukte, daar het gigantische huis gesitueerd is op een perceel van ruim 17.000 vierkante meter. Verder is het huis voorzien van alle nodige faciliteiten, onderdeel van een natuurgebied en is de uitstraling bijna van adelijk niveau. Mocht je een rustig stulpje zoeken, dan is dit een absolute aanrader.

#2 – Antwerpseweg te Goirle (€9.750.000)

top 5 duurste funda woningen in Nederland Pure Luxe 3

Logischerwijs is het eerstvolgende paleis in dit lijstje eveneens te vinden in de rust van een natuurgebied. Het landgoed is gelegen in de buurt van Turnhout en omvat een kasteel-villa én een heuse slotgracht. Daarnaast is er een manege aanwezig op het terrein met zo’n 30 paardenstallen, personeelswoningen en een tweede villa. Kortom, alles waar je maar naar op zoek bent – of kunt zijn – is aanwezig op dit landgoed. Om nog maar te zwijgen over de idyllische locatie.

#1 – Bentveldsweg te Aerdenhout (€15.750.000)

top 5 duurste funda woningen in Nederland Pure Luxe 5

We hebben dit landgoed al vaker beschreven hier bij Pure Luxe. Het landgoed – bestempeld als ‘Klein Bentveld’ – omvat meerdere gebouwen en faciliteiten die het idee geven dat je er in een privé-dorp woont. Toegang tot het landgoed is mogelijk via twee riante toegangspoorten, welke direct duidelijk maken met welk monumentaal niveau we hier te maken hebben. Voor meer informatie kun je onze vorige publicatie bekijken, of natuurlijk naar Funda gaan.