Als het gaat om supercars met een eigen identiteit, dan kunnen we niet anders dan concluderen dat Aston Martin al jarenlang een sterke koers vaart. Uiteraard hoeft niet iedereen fan te zijn van de bolides die het Britse merk bouwt, maar het eigenzinnige karakter is absoluut respectabel te noemen. Toen wij deze Aston Martin Tag Heuer DBS Superleggera dus zagen, waren we ook meteen verkocht. Zeker omdat ‘ie volledig in een zwart jasje is uitgevoerd.

Een Aston Martin DBS in ’t zwart zag er nog nooit zo goed uit

Eigenlijk is het natuurlijk een beetje valsspelen, aangezien praktisch iedere auto er gigantisch goed uitziet in een zwart jasje. Maar toch zullen we daar niet te lang over nadenken bij het zien van deze gelimiteerde Aston Martin Tag Heuer DBS Superleggera. De samenwerking tussen Aston Martin en Tag Heuer kennen we natuurlijk vanuit de Formule-1 en een enkele horlogegek zal ook de horloges wel kennen die tot stand kwamen uit een krachtenbundeling.

aston martin tag heuer dbs superleggera Pure Luxe

Deze Aston Martin DBS is echter een samenwerking van een heel ander kaliber. Ditmaal heeft het Britse sportwagenmerk zich laten inspireren door de horloges van Tag Heuer en het resultaat is, zoals de foto’s laten zien, op z’n zachtst gezegd indrukwekkend te noemen. Uiteraard kan een horlogemerk niet achterblijven met een gelimiteerd ‘klokje’, dus bij aanschaf van deze bolide ontvang je eveneens een gelimiteerd horloge van Tag Heuer.

aston martin tag heuer dbs superleggera Pure Luxe

Diverse accenten zorgen voor een sportiever uiterlijk

Nu is een Aston Marin van zichzelf al niet echt saai, maar deze Aston Martin Tag Heuer DBS Superleggera doet er nog een schepje bovenop. Zo ontvangt de bolide diverse carbon accenten. Onder andere op het dak, de spiegelkappen en de spoiler. Daarnaast zijn er Pirelli P-Zero banden gemonteerd die gekenmerkt worden door een felrode rand, alles voor het sportievere uiterlijk van de auto.

aston martin tag heuer dbs superleggera Pure Luxe

In het interieur vinden we alcantara leder terug en diverse rode accenten. Zo is het stiksel op het dashboard van rode details voorzien, alsmede het stiksel in de stoelen. De laatstgenoemde ontvangen teven rode logo’s van Tag Heuer. Er zullen slechts 50 exemplaren van deze bolide geproduceerd worden, dus liefhebbers moeten snel zijn. Over de prijs is nog geen uitspraak gedaan.