De Audi R8 is de supercar die altijd enigszins anders werd behandeld. Met specificaties waar menig autoliefhebber normaliter van gaat watertanden lijkt de auto zich toch nooit écht tussen Lamborghini en Ferrari hebben kunnen nestelen. Vreemd? Nee, totaal niet. De Audi R8 is namelijk een hele goede auto, het merk wordt gewoon niet geassocieerd met ‘supercar-ambities’. Toch viert Audi dat de iconische V10 tien jaar oud is, met een wel hele bijzondere editie van de R8 V10.

De Audi R8 V10 Decennium: een spectaculair bronstintje

Het is de bedoeling dat deze speciale editie van de R8 V10 tegelijkertijd met de nieuwe R8 op de markt zal komen. Audi zal slechts 222 exemplaren van deze bolide gaan produceren – ieder met een eigen serienummer (natuurlijk). De speciale R8 zal uitgevoerd worden met de krachtigste V10 die Audi op dit moment beschikbaar heeft. Dat betekent dat er maar liefst 620 paarden staan te trappelen om er een feestje van te maken. Met deze krachtbron schiet de R8 in 3,1 seconden van 0 naar 100km/u. De teller stopt pas bij 331km/u. Twijfel je nog aan het predikaat ‘supercar’?

Audi R8 V10 Decennium editie Pure Luxe

Los van de krachtbron is ook het uiterlijk zeer indrukwekkend. Het oplettend oog zal zien dat het front een zeer agressieve indruk achterlaat. Daarnaast is er voor de R8 V10 Decennium gekozen voor een speciale, matte Daytona Gray kleur met bronzen accenten. Om het geheel af te maken zijn de details, zoals de voorspoiler, dorpels en diffuser in het glanzend zwart afgewerkt. Mocht je niet tevreden zijn met deze kleurstelling, dan zijn er nog vijf andere kleuren beschikbaar voor deze bolide.

Audi R8 V10 Decennium editie Pure Luxe

Audi zal de R8 V10 Decennium in het voorjaar van 2019 beschikbaar stellen voor de consument. Tot op heden is er nog niets bekend over prijzen, deze worden eveneens op een later moment gecommuniceerd.

Audi R8 V10 Decennium editie Pure Luxe Audi R8 V10 Decennium editie Pure Luxe Audi R8 V10 Decennium editie Pure Luxe Audi R8 V10 Decennium editie Pure Luxe Audi R8 V10 Decennium editie Pure Luxe