Als het aankomt op luxe-producten als huizen, auto’s en boten, dan hebben ze alledrie één sterke overeenkomst: bigger is better. Althans, zo lijkt het bij vlagen. Men doet namelijk gigantisch z’n best om te overtreffen wat al gedaan is. Neem nou dit conceptuele superjacht van Azcarate Design genaamd Eleuthera. Het jacht meet maar liefst 100 meter in lengte.

Het Eleuthera superjacht is groots in ieder opzicht

Nu weten wij natuurlijk ook wel dat groter niet altijd beter hoeft te zijn, maar er komt toch wel een stukje ‘opschepperij’ bij kijken. Ben je van plan om aan wal te gaan in bijvoorbeeld Monaco, dan kun je natuurlijk niet aan komen met ’t kleinste jacht uit de haven. Dat is simpelweg niet wat je wil. Of dat ergens ook iets te maken heeft met compensatiedrang, dat laten we voor nu even in ’t midden.

azcarate design eleuthera superjacht Pure Luxe

Bij Azcarate Design hebben ze zichzelf in ieder geval weten te overtuigen van het feit dat een grootse aanpak werkt. Waar we bij jachten van 30 meter al redelijk onder de indruk zijn, daar heeft het Italiaanse designbureau besloten dat het vele malen groter kan. Het resultaat is dit ongelooflijk futuristisch ogende jacht dat maar liefst 100 meter lang is. Laat dat even bezinken: de lengte van een voetbalveld.

azcarate design eleuthera superjacht Pure Luxe

100 meter aan design, weelde en comfort

Naar eigen zeggen heeft Juan Cayo Azcarate – autocoureur en designer – zich voor het exterieur laten inspireren door de racerij. Dit verklaart direct waarom het jacht met z’n imposante lengte zo’n laag profiel heeft en een zeer gestroomlijnde romp kent. Voor het interieur heeft Azcarate Design aangeklopt bij het Italiaanse Turri.

azcarate design eleuthera superjacht Pure Luxe

Een superjacht kent zonder aanpassing al een hele hoge standaard wat betreft aanwezige luxe en de Eleuthera is hierop geen uitzondering. Zo is alleen al het voordek dusdanig ingericht dat er plek is voor een openlucht bioscoop, een zoetwater zwembad (of zoutwater mocht je dat prefereren) en een helikopterplatform. Dit is dan slechts het begin natuurlijk.

azcarate design eleuthera superjacht Pure Luxe

Daarnaast is er nog een conferentieruimte aanwezig, een heuse lounge, bar, een living en een indoor bioscoop. Mocht het buiten iets minder aangenaam zijn. Deze faciliteiten bevinden zich overigens allemaal op ’t benedendek. Op het bovendek is er onder andere plek voor de Master Suite, een Spa, een beautysalon en diverse ruimtes met balkon om te ontspannen. Kortom, het Eleuthera jacht is werkelijk van alles voorzien. We zijn benieuwd wie zich laat verleiden door deze rendering.

azcarate design eleuthera superjacht Pure Luxe azcarate design eleuthera superjacht Pure Luxe azcarate design eleuthera superjacht Pure Luxe

Bron: Luxatic