Automerken staan erom bekend dat ze voor hun jubilea vaak speciale edities uitbrengen van bestaande modellen. Logisch ook, het is voor een autoproducent de meest voor de hand liggende optie om een verjaardag te ‘vieren’. Je zou verwachten dat dat op een gegeven moment gaat vervelen, maar we kunnen jullie vertellen: niets is minder waar. Bugatti bewijst dat nog maar eens. Speciaal voor hun 110e verjaardag hebben ze deze zeer exclusieve Bugatti Chiron Sport ontwikkeld.

De Chiron Sport is nét iets pittiger

We weten inmiddels dat Bugatti – na de door Volkswagen op touw gezette reïncarnatie – géén auto’s bouwt voor stadsverkeer. Althans, je kunt je Bugatti wel meeslepen naar de P.C. Hooftstraat, maar dat komt het stukje genialiteit niet volledig tot z’n recht. Bugatti weet dat. Mede daardoor maakt het merk van praktisch ieder model dat ze nu uitbrengen een tweede versie – welke net iets meer peper heeft mogen ontvangen.

bugatti chiron sport 110 ans de bugatti Pure Luxe

Deze Bugatti Chiron Sport is hier het perfecte voorbeeld van. De Bugatti Chiron was bij z’n introductie al direct ietwat perfectionistischer dan de Veyron, maar het kan dus nog beter. Het resultaat is deze Bugatti Chiron Sport – voor de gelegenheid even omgedoopt tot Bugatti Chiron Sport ‘110 ans de Bugatti’. Wat dan weer de verwijzing is naar het aantal jaren dat Bugatti al meedraait sinds de oprichting.

bugatti chiron sport 110 ans de bugatti Pure Luxe

Uiterlijk vertoon met hetzelfde recept

Mocht je nu verwachten dat Bugatti besloten heeft om de Chiron ook onderhuids ietwat aan te passen, dan zullen we je helaas moeten teleurstellen. Het blijft namelijk deze krachtbron, zonder aanpassingen, als die in de ‘gewone’ Chiron Sport te vinden is. Wat wél aangepast is, is het kleurschema. Zoals te zien op de foto’s heeft deze limited edition een speciaal kleurschema meegekregen, bestaande uit twee verschillende kleuren blauw.

bugatti chiron sport 110 ans de bugatti Pure Luxe

Naast de diepe, mat-blauwe kleur over de carrosserie, is er ook een felblauwe kleur terug te vinden in het interieur. De carbon-onderdelen aan de voorzijde van de supercar zijn dan weer voorzien van een metallic-blauwe kleur die net iets anders is dan de rest. Op de spoiler achter, de spiegelkappen en de tankdoppen vinden we de Franse driekleur terug.

bugatti chiron sport 110 ans de bugatti Pure Luxe

Verder is het de saaie 8.0-liter W16 motor die het beestje doet ontwaken en alle 1.479 paarden los laat. Mensen die bekend zijn met de Chiron weten dat deze krachtbron ervoor zorgt dat de beslist niet lichte hypercar daarmee in 2,5 seconden naar de 100km/u sprint. Mocht je interesse hebben, dan moet je snel zijn. Er zullen slechts 20 exemplaren worden gebouwd. We durven eigenlijk wel te stellen dat deze allemaal al vergeven zijn. Maakt de bolide er overigens niet minder appetijtelijk om. De prijs is helaas nog niet bekend.

bugatti chiron sport 110 ans de bugatti Pure Luxe bugatti chiron sport 110 ans de bugatti Pure Luxe bugatti chiron sport 110 ans de bugatti Pure Luxe