In Amerika kun je voor de prijs van een rijtjeswoning in Nederland al aardig ruim wonen. De gemiddelde woningen in Amerika zijn namelijk veelal opgetrokken uit hout en kennen een iets eenvoudigere benadering dan de Nederlandse standaarden. Desondanks zijn er ook genoeg stulpjes te vinden waar we hier in Nederland een puntje aan zuigen – of waar we gewoon direct ons intrek in willen nemen. Neem Residence 950 in San Fransisco. Met een prijskaartje van $45.000.000 – zo’n 40 miljoen euro – het duurste optrekje van de Californische stad op dit moment.

Residence 950 is het nieuwe oogappeltje van Troon Pacific

De riante villa is ontwikkeld door Troon Pacific – een in San Fransisco gebaseerd luxe architectenbureau. De naam ‘Residence 950’ komt natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen. Het optrekje is namelijk gevestigd aan 950 Lombard Street. Bovendien heeft het architectenbureau het huisnummer enigszins doorgetrokken in het bouwplan, daar er gebouwd is op een kleine 3.000 vierkante meter aan grond. Een perceel waar je ‘U’ tegen zegt.

duurste woning san fransisco residence 950 Pure Luxe

Het onderkomen is gebouwd op het hart van San Fransisco Russian Hill, wat resulteert in een prachtig uitzicht over Alcatraz, San Fransisco Bay en Angel Island. In de ochtend lekker wakker worden moet in principe dus geen probleem zijn als je hier woonachtig bent. Het huis bevat onder andere drie master bedrooms, twee gastvertrekken en zes badkamers. Men spreekt officieel over een extra ‘halve’ badkamer, maar dat is een nogal vreemde redenatie dus we houden het even bij zes.

duurste woning san fransisco residence 950 Pure Luxe

Aan werkelijke alle faciliteiten is gedacht

Op het terrein bevindt zich ook nog een historisch klein huisje wat naar hedendaagse standaarden is omgetoverd tot wellness-center. Zo vind je er een stoomruimte, een sauna, een buitendouche én een jacuzzi met uv-filter. Kortom, alles wat je nodig hebt voor een ontspannen momentje na een drukke werkweek. Uiteraard stopt het niet bij deze faciliteiten. In de tuin is er namelijk werk gemaakt van een heuse infinity-pool en op het bijbehorende terras vinden we een entertainmentsysteem met surround sound en een scherm dat eenvoudig te verbergen is.

duurste woning san fransisco residence 950 Pure Luxe

In de woning zelf is er ruimte gemaakt voor vier auto’s. Daarnaast is de hele woning voorzien van speakers en LED-verlichting. Bovendien is er tevens een ruimte voor feestjes, met draaitafels en een noemenswaardig geluidssysteem. Er is tevens gedacht aan ruimtes voor kunstliefhebbers, met een kleine galerie. Als wijnliefhebber ben je hier eveneens op de juiste plek, daar er een volledige muur is ingericht voor het bewaren van de nodige wijnflessen.

duurste woning san fransisco residence 950 Pure Luxe

Het is beslist een optrekje dat voldoet aan alle eisen die menig woningzoekende maar kan hebben vandaag de dag. Of het daarmee ook de prijs rechtvaardigt die gevraagd wordt, dat is een ander. Echter, voor een beetje woning mag je best wat geld neertellen toch?

duurste woning san fransisco residence 950 Pure Luxe duurste woning san fransisco residence 950 Pure Luxe duurste woning san fransisco residence 950 Pure Luxe