De allerlaatste Ferrari waar de grote baas z’n goedkeuring over heeft weten te vellen, is misschien wel één van de meest iconische Ferrari’s aller tijden. Het gaat dan om de Ferrari F40. Een auto die volgens velen alle DNA bevat die een Ferrari hoort te bevatten. Nu doet zich een unieke kans voor bij RM Sotheby’s. Daar gaat namelijk deze wel heel bijzondere blauwe Ferrari F40 LM onder de hamer.

Een Ferrari F40 als icoon en als geschiedenisboek

Waar een ‘normale’ Ferrari F40 al mening auto-liefhebbend hart sneller doet kloppen, daar is deze blauwe F40 toch nét iets specialer. Het betreft hier namelijk niet zomaar een exemplaar. Deze specifieke Ferrari F40 LM Coupé heeft namelijk deelgenomen aan de 24-uurs van Le Mans. Zoals de ‘LM’ aanduiding in de naam ook al doet vermoeden.

ferrari f40 le mans rm sothebys Pure Luxe

Ferrari heeft de F40 destijds nooit gebouwd met de intentie om ermee te racen. Dit werd anders toen de Franse Ferrari-importeur Charles Pozzi besloot met een F40 te willen racen. Onder andere grotere turbo’s en diverse aanpassingen aan de intercoolers zorgden ervoor dat de Ferrari F40 van standaard 471 paarden naar ruim 700pk werd gebracht. Door onder meer een dieet en enkele aanpassingen aan het chassis wist deze specifieke Ferrari F40 als 12e overall te eindigen en 6e in z’n klasse. Een bijzondere prestatie voor een auto die nooit bedoeld was voor de racerij. Dit maakt het dan ook een zeer begeerd stuk voor verzamelaars.

ferrari f40 le mans rm sothebys Pure Luxe ferrari f40 le mans rm sothebys Pure Luxe ferrari f40 le mans rm sothebys Pure Luxe