Een tijdje geleden wisten we jullie te vertellen dat Bentley een nieuwe gooi doet naar de titel ‘Snelste SUV’. Toen Lamborghini de Urus introduceerde was die titel namelijk aan het Italiaanse sportwagenmerk toevertrouwd, maar dat lijkt nu dus wel anders te zijn. Desondanks wil Lamborghini dat er geen misverstand bestaat over het bestaan van de Urus. Om dit nog maar eens te onderstrepen heeft het merk nu de Lamborghini Urus Racing League geïntroduceerd.

De Lamborghini Urus ST-X benadrukt het explosieve karakter van de SUV

Het was al duidelijk dat de Urus gemaakt was om prestatie te leveren bij z’n eerste introductie. Toch lijkt het erop dat ze daar bij Lamborghini niet helemaal zeker van zijn. Althans, ze gaan nog een stapje verder om die boodschap nadrukkelijk over te brengen. Deze nieuwe Lamborghini Urus ST-X zal worden geïntroduceerd tijdens de Lamborghini World Finals dit jaar.

lamborghini urus st-x racing league suv Pure Luxe

De bolide kenmerkt zich door een hoop aspecten die regelrecht uit de racerij komen. Zo is de Urus voorzien van een rolkooi, is er 25% gewicht geschrapt en heeft Lamborghini de SUV voorzien van alle FIA veiligheidsitems. De Urus is aangedreven door de 640pk-sterke twin-turbo V8. Door aan de voorkant een grotere luchtinlaat te realiseren wordt de Urus beter gekoeld. Bovendien zijn de 21 inch wielen voorzien van een centerlock-systeem, waarmee de wielen sneller verwisseld kunnen worden. Vooralsnog is het een concept, maar de onthulling zal dus niet lang op zich laten wachten.

lamborghini urus st-x racing league suv Pure Luxe