Als er één topman de afgelopen weken herhaaldelijk in het nieuws is geweest, dan is het Pieter Elbers wel. De topman bij KLM werd meermaals in verband gebracht met een eventuele machtsstrijd rondom zijn positie. Er zouden her en der wat negatieve geluiden de rondte doen bij moederbedrijf Air France-KLM. Zo zou men van Elbers zeggen dat hij té vaak een blok aan het been van de organisatie is. Ondanks die negatieve geluiden zou Elbers alsnog mogen starten aan een nieuwe termijn. Deze nieuwe termijn betekent opnieuw cashen voor de lang-zittende topman.

Elbers al eens onderdeel van commotie door eis €500.000

Begin 2017 kwam Pieter Elbers al eens in het nieuws, doordat de raad van commissarissen hem een salarisverhoging aan hadden willen bieden van 11%. Hiermee zou Elbers op een jaarlijks salaris van €500.000 komen. Dit werd destijds tegengehouden en uiteindelijk deed het geluid de rondte dat er maximaal €475.000 aan vastgesteld salaris uitgekeerd zou worden.

Hier werd later van bevestigd door KLM dat Elbers destijds evenveel ging verdienen als z’n voorganger Camiel Eurlings. Hoe dit salaris inmiddels is vastgesteld is vooralsnog redelijk onduidelijk. Wat we wel weten is het feit dat Pieter Elbers betere resultaten kan overleggen dan Eurlings in zijn periode als topman van de Nederlandse luchtvaartmaatschappij.

pieter elbers klm topman Pure Luxe

Topman Pieter Elbers.

Mét bonusregelingen bijna €1 miljoen op jaarbasis

Bovendien stellen insiders dat men morgen, tijdens de bestuursvergadering (Air France-KLM) in Parijs, de heraanstelling van de zittend topman officieel wil maken. Hier komt echter ook nog eens bij kijken dat Elbers kandidaat is voor het zijn van Adjunct-topman bij Air France-KLM. Indien deze plannen daadwerkelijk morgen worden bevestigd, dan kan Pieter Elbers wel eens een nóg forser salaris tegemoet zien. Het is namelijk zo dat hij bij een salaris van €475.000, met bonusregelingen al bijna €1 miljoen verdient op jaarbasis. Bij een gecombineerde functie mét goede resultaten zal hij beslist geen €475.000 meer accepteren. We wachten de officiële berichtgeving rustig af.