We zijn er niet heel erg over te spreken: SUV’s en elektrisch rijden in één adem noemen. Het hoort gewoonweg niet bij elkaar. Zo’n imposante bolide met een krachtbron die zich niet roert. Toch lijkt er voor de merken die dit soort bolides produceren niets anders op te zitten dan de trend volgen. Het is dan ook niet écht verbazingwekkend dat Land Rover zich nu enigszins roert met de aankondiging van deze hybride Range Rover.

De Range Rover Sport HST is een voorzichtig stapje

Het is natuurlijk een idee om steevast vast te houden aan verbrandingsmotoren en daarmee het groepje puristen een plezier te doen. Toch is dit niet de slimste benadering voor de lange termijn. Zeker niet wanneer je actief bent in het segment voor SUV’s, de automotive-categorie waar als eerste slachtoffers vallen bij milieumaatregelen en nieuwe wetgevingen.

land rover range rover sport hst hybride Pure Luxe

Land Rover’s beslissing om actie te ondernemen en een subtiele hybride variant van de zéér succesvolle Range Rover te ontwikkelen, is dan ook niet echt verrassend. Bovendien is het een hybride-systeem, wat wil zeggen dat de lakens nog steeds worden uitgedeeld door een verbrandingsmotor. Is dat even een opluchting voor iedere petrol head.

land rover range rover sport hst hybride Pure Luxe

Een nieuwe zes-in-lijn motor met hybride technologie

Waar het in de nieuwe Range Rover Sport HST allemaal om draait is de zes-in-lijn Ingenium motor. Deze is voorzien van een 48V-elektrisch systeem dat kracht levert aan een supercharger. Zo wordt er een directe boost gegeven aan de motor, zonder traditionele turbogaten of het krachtverlies van een reguliere supercharger. Dit elektrisch systeem zorgt tevens voor energiewinning tijdens het rijden en geeft een krachtimpuls bij het wegrijden uit stilstand. Bovendien zorgt het voor een zuinigere brandstofconsumptie en reduceert het uitstoot. Op papier een mooi systeem dus.

land rover range rover sport hst hybride Pure Luxe

Deze speciale Range Rover Sport zal geleverd worden met unieke emblemen en diverse carbon accenten – om ‘m zo te onderscheiden van andere Range Rovers. De Range Rover Sport HST wordt binnenkort al verwacht in Engelse showrooms. Wanneer het model ook de rest van Europa (nog wel) aandoet, is nog onbekend. Prijzen starten vanaf zo’n €92.000. We zijn benieuwd naar de performance van het model. Er is in ieder geval een aanvaardbare stap gemaakt.