De Geneva Motorshow is in full effect en dat resulteert in een overload aan auto-gerelateerd nieuws. Nu zijn we natuurlijk geen autoplatform, maar toch doen we graag een duit in het zakje als ’t om de juiste bolides gaat. Eerder al vertelden we jullie dat Lamborghini de Huracán een ‘knipbeurt’ heeft gegeven en nu is ook de Aventador aan de beurt. De Lamborghini Aventador SVJ Roadster is de tweede ‘open’ bolide die het Italiaanse sportwagenmerk introduceert.

De Lamborghini Aventador SVJ Roadster behoudt alle performance

Dat is natuurlijk een mooie bijkomstigheid wat betreft dit nieuwtje. Normaliter zijn auto’s met cabrio-aspiraties nét iets minder snel dan hun ‘coupe-broertjes’ en ligt de topsnelheid ook iets lager. Niet in het geval van deze Lamborghini Aventador SVJ Roadster. Nee, de performance is exact hetzelfde als bij z’n dichte versie. Dat wil zeggen dat de V12 nog steeds goed is voor 770pk en de Aventador daarmee in 2,9 seconden van 0 naar 100km/u schiet.

lamborghini aventador svj roadster Pure Luxe

De topsnelheid ligt volgens officiële cijfers ergens rond de 350km/u, allerminst ‘slecht’ te noemen. De Aventador SVJ Roadster wordt natuurlijk gekenmerkt door de mogelijkheid om ’t dak te openen. Dit gaat in twee delen, welke beiden opgeborgen worden in het bagage compartiment – voorin. Of er dan nog plaats is om boodschappen te doen op die hete zomerdag, dat valt te betwijfelen, maar daarom moet je ‘m zeker niet laten staan.

lamborghini aventador svj roadster Pure Luxe

Lamborghini heeft hun Active Aero Package geoptimaliseerd, zodat de luchtstroom binnenin de auto comfortabel blijft met het dak eraf. Deze Lamborghini Aventador SVJ Roadster is zonder twijfel een van de meest indrukwekkende ‘open’ supercars van dit moment. Lamborghini zal in de zomer starten met de levering en de bolide zal te koop zijn vanaf een prijs van zo’n €510.000.

lamborghini aventador svj roadster Pure Luxe