Het is absoluut geen typefout. Er wordt echt ruim 40.000 euro gevraagd voor dit nogal merkwaardig uitziende pistool. Nu weten we dat film ‘props’ vaker voor grof geld over de toonbank gaan, maar deze prijs is toch wel van een ander niveau. Het helpt natuurlijk ook gigantisch mee dat het wapen werd gebruikt in één van ’s werelds bekendste films ooit, namelijk: Star Wars: A New Hope.

Voor iets meer dan €40.000 waan je je een échte Stormtrooper

Vraag het aan de experts en ze zullen je allemaal hetzelfde antwoord geven. Toen Star Wars: A New Hope in de bioscopen kwam, werd de manier waarop men films maakte voorgoed veranderd. Het is een creatie die gigantisch veel betekend heeft voor de wijze waarop men films wilde produceren, maar ook voor de manier waarop men naar films keek. Dit specifieke wapen, genaamd de Stormtrooper E-11 Blaster Rifle, werd gebruik voor het gevecht tussen de Stormtroopers en de Rebellen aan boord van de Death Star.

Het accessoire is gefabriceerd door Bapty, een bedrijf dat al ruim 100 jaar gespecialiseerd is in het maken van wapentuig voor films. Nadat het filmen van Star Wars: A New Hope voorbij was, werden diverse wapens teruggegeven aan de fabrikant. Enkele van die wapens zijn jarenlang goed opgeborgen. Het resultaat is de unieke vondst, waarvan dit wapen deel uit maakt. Zoals verwacht laat de prop duidelijk zien dat er goed gebruik van is gemaakt. Desondanks is dit item met al z’n historie een uniek stuk in iedere verzameling.