Een huis kopen is één ding, maar genoeg oppervlakte is een ander. Hoe dichter je bij de grote stad in de buurt komt, hoe duurder de prijs per vierkante meter wordt. Het is dus een hele kunst om óf goedkoop te wonen, óf veel oppervlak te scoren. Je hebt pas echt geluk als je van beiden genoeg wil hebben en voornamelijk voldoende geld tot je beschikking hebt. Als dat het geval is, dan kun je bijvoorbeeld ‘Huize Rustoord’ op de kop tikken. Het grootste huis dat op dit moment te koop staat op Funda. Al moeten we eerlijk zijn, eigenlijk is Huize Rustoord een hotel – zo doet de inrichting blijken.

Huize Rustoord in Esbeek telt bijna 3000 vierkante meter aan woonoppervlak

Officieel staat het huis/hotel te koop bij de Hulstkamp groep, een makelaar bekend vanwege het grote aanbod van voornamelijk zeer luxe woningen. Op de website van de makelaar lezen we: Met een pand als dit is het als met de beste wijnen. Zij moeten rijpen om op smaak te komen. En die smaak zit erin, tot in het kleinste detail. Een mooie manier om te verwoorden dat dit optrekje door de jaren heen de nodige charme heeft verkregen.

huize rustoord huis hulstkamp groep makelaar esbeek Pure Luxe

Het is niet voor niets dat Huize Rustoord het predikaat ‘Rijksmonument’ draagt. De woning is er een met diverse mogelijkheden en zoals Hulstkamp zelf omschrijft zijn er ook diverse fiscaal interessante aspecten terug te vinden in dit aanbod. Wat ons betreft is het gewoon een gigantisch mooi huis met legio aan karakteristieke eigenschappen die je zelden ergens anders zal vinden. Op de website waar het onderkomen te koop staat schieten superlatieven tekort en wordt het huis neergezet als een gebouw van ongeëvenaarde klasse.

huize rustoord huis hulstkamp groep makelaar esbeek Pure Luxe

De foto’s doen vermoeden dat er aan die woorden niets gelogen is, dus we kunnen niet anders dan ons op dit moment aansluiten bij deze omschrijving. Binnenin dit monumentale pand zijn diverse ruimtes te vinden. Denk dan aan een conferentiezaal, keuken, restaurant en bar. Voorheen waren er 32 kamers te vinden die zijn teruggebracht naar 9 XL-suites, ieder met z’n eigen luxueuze badkamer. Daarnaast is er nog een multifunctioneel Koetshuis aanwezig.

huize rustoord huis hulstkamp groep makelaar esbeek Pure Luxe

Het hotel is volledig onder handen genomen

In het recente verleden is er een zeer kostbare restauratie uitgevoerd die Huize Rustoord in een geweldig goede staat doet verkeren. Je moet natuurlijk houden van de stijl waarin het hotel verkeert, maar we kunnen niet ontkennen dat het zeer aantrekkelijk in elkaar steekt. Daarnaast zijn we nog niet in staat geweest om iets vergelijkbaars te vinden. Het kost een smak geld – €3.950.000 – maar daar krijg je wel een ongelooflijk pand voor terug. We zijn zeer benieuwd hoelang dit optrekje te koop staat. Aantrekkelijk en spectaculair is ’t zeker. Voor meer informatie kijk je uiteraard op de website van Hulstkamp groep.

huize rustoord huis hulstkamp groep makelaar esbeek Pure Luxe huize rustoord huis hulstkamp groep makelaar esbeek Pure Luxe huize rustoord huis hulstkamp groep makelaar esbeek Pure Luxe huize rustoord huis hulstkamp groep makelaar esbeek Pure Luxe huize rustoord huis hulstkamp groep makelaar esbeek Pure Luxe huize rustoord huis hulstkamp groep makelaar esbeek Pure Luxe huize rustoord huis hulstkamp groep makelaar esbeek Pure Luxe huize rustoord huis hulstkamp groep makelaar esbeek Pure Luxe huize rustoord huis hulstkamp groep makelaar esbeek Pure Luxe

 

Bron: Hulstkamp groep