Goedgekeurd voor de weg, maar ontworpen om te heersen op het circuit. De Lamborghini Squadra Corse SC18 is de eerste op maat gemaakte uitvoering door de motorsport divisie van het automerk. Squadra Corse heeft haar expertise en ervaring in competitie gecombineerd met specifieke wensen van de klant om dit beest te creëren.

De Lamborghini Squadra Corse SC18

De expertise is vooral terug te vinden in de optimale aerodynamica van de auto. De windopname van de motorkap is geïnspireerd door de Huracán GT3 EVO en andere aerodynamica aspecten aan de zij-en achterkant door de Huracán Super Trofeo EVO. Naast geweldige ligging op de weg dankzij de indrukwekkende downforce is ook de motor er een van een waar racemonster. De V12 met 770 PK en een koppeling van 720 NM zal indrukwekkende prestaties leveren. Op het circuit of op de weg.

Het ontwerp draagt ook bij aan de exclusiviteit van deze auto. Zowel het interieur als het exterieur is ontworpen in de kleuren zwart en rood. Aan de voorkant zijn de wielen 20″ en aan de achterzijde 21″ met speciaal ontworpen Pirelli P Zero Corsa banden. Daarbij is er een Prestatie tracking systeem toegevoegd om prestaties op het circuit bij te houden en te kunnen analyseren. Dat allemaal voor één gelukkige eigenaar – loop je al warm?

Bron: Lamborghini