Als je genoeg geld hebt om in je vrije tijd ‘leuke’ dingen aan te kopen, dan betrap je jezelf al gauw erop dat in aanraking komt met nutteloze dingen. Het is nu eenmaal zo dat de menselijke aard zich af en toe laat verleiden tot aankopen die niet geheel te verantwoorden zijn. Niet verstandig om te doen als je wat minder in de slappe was zit, maar des te leuker wanneer je wel graag wat geld over de balk smijt. Dan koop je deze ‘Thought Box’.

Je gedachten de vrije loop laten voor zo’n €600

Er zijn in de loop der jaren aardig wat vreemde dingen langsgekomen als ’t gaat om consumentenproducten. Toch weet men ons iedere keer weer te verbazen. Althans, ons wel – we kunnen ons nauwelijks voorstellen dat jullie wél zaten te wachten op deze fenomenale creatie. Enfin. De Thought Box wordt op dit moment aangeboden via het Britse The Form Emporium.

thought box the form emporium Pure Luxe

Wat krijg je dan eigenlijk voor die krappe €600? Nou, je ontvangt natuurlijk een zeer ingenieuze, kartonnen doos omgeven door een zwarte stof. Aan de binnenkant zit een soort plastic helm, zodat je hoofd op de juiste wijze in de doos wordt gepositioneerd. Daarnaast krijg je er vervangbare en wasbare kleurfilters bij. Als laatste worden er nog oordopjes aan toegevoegd en een simplistisch doch zeer artsy houten krukje.

Het hele idee is gecreëerd om de gebruiker een personal space te bieden waarin hij z’n gedachten de vrije loop kan laten. Zo kun je ongestoord even volledig tot jezelf komen en de meest diepe processen gaande in je hoofd aan de tand voelen. Wat ons betreft een ongelooflijke creatie waar iedereen op zit te wachten – maar niet heus. Mocht je dus écht geld teveel hebben, dan is dit de zoveelste optie om het over de balk te gooien. Makkelijk toch?