Als er één automerk een prominente rol heeft in Hollywood ‘Blockbusters’, dan is dat wel Aston Martin. Het Britse automerk is al sinds jaar en dag de trouwe gediende van ’s werelds meest smaakvolle ‘superspion’: James Bond. Om die beroemde samenwerking nog net iets meer flair te geven, heeft Aston Martin besloten dat het speciaal voor de 50e verjaardag van de zesde Bond-film (On Her Majesty’s Secret Service) een limited edition DBS Superleggera zal maken. We kunnen jullie vertellen: dat is geen slecht idee geweest.

Deze Aston Martin DBS Superleggera gaat slechts 50 keer het daglicht zien

Nu zijn we over het algemeen al zeer te spreken over de huidige Aston Martin modellen, maar met deze limited edition doet het Britse sportwagenmerk er nog even een schepje bovenop. In de originele film is te zien hoe James Bond in een olijfgroene Aston Martin rondrijdt. Om het 50-jarig bestaan te vieren heeft Aston Martin besloten dat ze deze bijzondere DBS Superleggera óók in diezelfde olijfgroene kleurstelling de weg op sturen.

aston martin dbs superleggera james bond Pure Luxe

Naast de bijzondere kleur wordt de bolide eveneens uitgerust met een carbon aerodynamica-pakket. Bovendien zal de Aston Martin DBS Superleggera opvallen door de toevoeging van speciale velgen. De 5,2-liter twin-turbo V12 is overigens ongewijzigd. Er wordt nog steeds 715pk uit geperst. Om het geheel af te maken wordt iedere consument in staat gesteld om een gepersonaliseerde drankkist uit kiezen, welke in de kofferbak wordt gepast. Over de prijs wordt nog niets gecommuniceerd.

aston martin dbs superleggera james bond Pure Luxe aston martin dbs superleggera james bond Pure Luxe

Bron: Aston Martin