Het is alweer een tijdje stil rondom Cryptocurrency in de mainstream media. De hype lijkt inmiddels weer voorbij te zijn en het merendeel van Nederland ziet er geen brood meer in. Toch zijn enkele insiders nog steeds overtuigd van de potentie en is het percentage van aanhangers beslist niet klein te noemen. Er zit nog steeds een gigantische smak geld in de markt rondom Cryptocurrency en dat trekt ook nog steeds de verkeerde mensen aan. Zo blijkt wel uit de beroving die plaatsvond bij Binance – ’s werelds grootste ‘Crypto-beurs’.

Hackers stelen 7.000 Bitcoins van Binance

Volgens Binance zelf zijn er 7.000 Bitcoins gestolen door – vooralsnog – onbekende hackers. Zo luidde het bericht dat de Crypto-gigant zelf deelde binnen de community. Er werd door de hackers gebruik gemaakt van phishing en diverse virussen om zo bij de gegevens van diverse gebruikers te komen. Zodra men inlogde op Binance, werden essentiële gegevens doorgesluisd naar de hackers.

binance bitcoin diefstal cryptocurrency Pure Luxe

Door op rustige en geduldige wijze te werk te gaan wisten de hackers de bestaande veiligheidssystemen van Binance te omzeilen. Toen de transacties eenmaal op de radar verschenen werd er direct alarm geslagen. Volgens Binance betreft het ongeveer 2% van het totaal aantal Bitcoins aanwezig op de ‘beurs’. Op dit moment is er nog volop onderzoek gaande en poogt Binance de beveiligingssystemen opnieuw naar een hoger niveau te tillen. Het is overigens niet voor het eerst dat een dergelijke situatie zich voordoet.

Bron: Algemeen Dagblad