Een klassieke Ferrari is voor velen toch echt het ultieme bewijs van een verfijnde smaak. Het is weliswaar Italiaans en niet iedere klassieker zal even vloeiend z’n taak volbrengen, maar de charme van het design en dergelijke karakteristieken maakt dat iedere autoliefhebber enthousiast wordt van een dergelijke auto. Deze Ferrari 250 GT SWB Berlinetta zal dan ook niet lang hoeven wachten op een nieuwe eigenaar. 

Deze Ferrari 250 GT uit 1962 is het boegbeeld van het front-engine V12-tijdperk

Zoals we allemaal wel weten is een Ferrari met de krachtbron voorin vandaag de dag nogal schaars. Er kwam een moment in de geschiedenis van sportwagens dat vrijwel alle automerken doorhadden dat een middenmotor, of een motor achterin de auto, voor een betere wegligging kon zorgen. Het resultaat was het langzaam uitsterven van bolides zoals deze Ferrari 250 GT SWB (Short Wheelbase) Berlinetta.

Ferrari 250 gt swb berlinetta rm sotheby's veiling monterey Pure Luxe

Er is bovendien nog een andere reden waarom verzamelaars zo blij worden van deze 250 GT. Het is namelijk de voorvader van de – nóg legendarischere – Ferrari 250 GTO. Slechts 40 exemplaren werden er gemaakt tijdens de laatste productierun. 40 Ferrari’s met stalen body, waarvan dit exemplaar er één is. Deze bolides waren alleen beschikbaar voor de meest gewaardeerde Ferrari-klanten.

Ferrari 250 gt swb berlinetta rm sotheby's veiling monterey Pure Luxe

Deze specifieke bolide werd in 2010 volledig gerestoreerd door Ferrari Classiche. Bij de auto worden dus ook alle certificaten en papieren geleverd van Ferrari Classiche. RM Sotheby’s zal deze iconische klassieker in augustus veilen, tijdens de veiling in Monterey. Naar verwachting zal de auto tussen de $8 – $10 miljoen opleveren. Een aardig zakcentje, maar dan rij je wel een klassieker die menig mond doet openvallen. Bovendien is het ook nog eens een goede investering.

Ferrari 250 gt swb berlinetta rm sotheby's veiling monterey Pure Luxe

Bron: RM Sotheby’s