Als er één trend is die horlogeland al geruime tijd in z’n greep houdt, dan is het wel die van de ‘vintage’ terugblikken en tributes. Horlogemerken grijpen graag terug op het verleden om consumenten op eenvoudige wijze een ‘nieuw’ model voor te schotelen – of nog maar eens te benadrukken waar het stukje heritage vandaan komt. Toch zijn er genoeg pogingen waarvan we zeggen: ‘dit is een geslaagd idee’. Neem nou deze nieuwe Blancpain Air Command. Een duidelijke knipoog naar het verleden, maar beslist geen verkeerde.

Blancpain is niet alleen goed in het maken van duikhorloges

Natuurlijk kent menig horlogeliefhebber van het de befaamde Fifty Fathoms. Het duikhorloge wordt door velen gezien als dé stijlvolle keuze wanneer je op zoek bent naar een iconische duiker. Toch laat Blancpain ditmaal zien dat het merk wel meer kan dan enkel duikhorloges maken waar je van gaat watertanden. Met deze reïncarnatie van het Air Command horloge, wordt opnieuw een stukje geschiedenis onder het stof vandaan gehaald.

blancpain air command horloge pilots watch luchtvaart Pure Luxe

Ongeveer 70 jaar geleden creëerde Blancpain een gelimiteerde oplage van zeer accurate Flyback chronografen voor de Amerikaanse luchtmacht. Deze horloges werden enkel voor soldaten vervaardigd en kregen geen consumenten-equivalent. Je kunt dus wel raden dat een origineel exemplaar zeer gewaardeerd wordt en voor verzamelaars een hoge grail-waardigheid kent.

Slechts 500 maal wordt dit unieke pilotenhorloge gemaakt

Nu worden er dus opnieuw 500 exemplaren gemaakt van het zeer geapprecieerde Air Command horloge. Kenmerkend voor dit nieuwe exemplaar is een zogenaamde countdown-bezel, cijfers en wijzers gevuld met een speciale kleur SuperLuminova die doet denken aan verkleurd Radium. Uiteraard zijn er ook enkele aspecten aan dit horloge die geheel naar moderne standaard zijn vormgegeven. Zo heeft het horloge – voor het eerst bij Blancpain – een caseback van Saffierglas.

blancpain air command horloge pilots watch luchtvaart Pure Luxe

Op die manier kun je genieten van het F388B-uurwerk. Een automatisch chronograaf-uurwerk met een zeer stijlvolle, passende rotor. Deze is namelijk gevormd in de vorm van een propeller – mocht je twijfelen aan het luchtvaart DNA van dit horloge. Het horloge wordt geleverd met een band van kalfsleder. Voor de prijs van €17.500 ben je één van de 500 gelukkigen. Pre-orderen kan hier.

Bron: Blancpain