NOTE: het originele artikel is geschreven door SCMP, auteur bij Luxurylaunches.com.

Goed eten is belangrijk, dat is een vaststaand feit. Ook wanneer we op reis zijn willen we gewoon zo lekker mogelijk eten. Hoewel het wel of niet hebben van een Michelin ster zeker niet altijd een compleet beeld geeft van de mogelijkheden, mogen we er toch vanuit gaan dat als een restaurant er een of meerdere heeft het eten goed is. Deze tien steden beschikken over de meeste Michelin sterren ter wereld.

 10. Singapore

In totaal heeft Singapore 44 Michelin sterren, verdeeld over 39 restaurants. Geen enkel restaurant heeft overigens drie sterren, na het sluiten van twee vermaarde restaurants – met wél 3 van deze prestigieuze sterren. 5 restaurants hebben 2 sterren, en 34 eetgelegenheden hebben één ster weten te bemachtigen.

9. Shanghai

Ook Shanghai beschikt in totaal over 44 Michelin sterren, de hogere plek dan Singapore heeft het te danken aan het feit dat hier wel een restaurant met drie sterren huist. Het gaat om Ultraviolet van chef Paul Pairet, waar T’ang Court is gezakt van drie naar twee sterren. Daarnaast zijn er 25 restaurants met één ster, en 8 met twee sterren.

Michelin sterren PURE LUXE

Het enige restaurant in Shanghai met drie sterren

8. San Francisco

Een aardige sprong qua totaal aantal sterren, want San Francisco behaalt een totaal van 75 sterren. Er zijn zeven restaurants met twee sterren, en maar liefst zeven met drie sterren. Tot slot zijn er dan nog 40 restaurants met één ster.

7. Londen

Londen heeft in totaal 86 Michelin sterren, met drie restaurant die goed zijn voor drie sterren. Hieronder valt een van de restaurants van Gordon Ramsay en een van Alain Ducasse. De bekende mannen doen het dus goed in de hoofdstad van Groot-Brittannië.

michelin sterren PURE LUXE

Gordon Ramsay’s restaurant.

6. Hong Kong

Hong Kong heeft dezelfde totaalscore als Londen, maar meer restaurants met drie sterren. Er zijn zes gelegenheden met drie sterren, elf met twee sterren en 46 restaurants met één ster. Keuze te over.

5. New York City

Uiteraard mag NYC niet ontbreken in de lijst, en met 101 sterren in totaal komt de stad op de vijfde plek. Dit zijn er acht meer dan vorig jaar, de stad herbergt meerdere 3 sterren restaurants.

Michelen sterren PURE LUXE

4. Osaka

Het Japanse Osaka heeft 123 Michel sterren in totaal, vier restaurants behalen de maximale score van drie sterren. Verder zijn er 16 restaurants met twee sterren en liefst 79 met één ster.

3. Kyoto

Niet heel ver van Osaka ligt een andere stad met veel sterren, Kyoto met een totaal van 140. Acht restaurants hebben drie sterren, drie hiervan halen al tien jaar op rij de maximale score. Er kan dus rustig worden gesteld dat de kwaliteit hier in orde is.

Michelin sterren PURE LUXE

2. Parijs

Parijs is de stad met de meeste Michel sterren in Europa, met een totaal van 141 sterren. De stad heeft ook nog eens tien gelegenheden met 3 sterren, dus qua eten zit je wel goed in de stad van de liefde.

1. Tokio

Japan is met drie steden in de lijst het meest voorkomend, en de koploper Tokio steekt dan ook met kop en schouders boven de rest uit. Maar liefst 308 sterren in totaal, en 13 restaurants met drie sterren. We kunnen met recht zeggen dat Tokio de culinaire hoofdstad van de wereld is.

Michelin sterren PURE LUXE

Bron: LuxuryLaunches