Het komt niet vaak voor dat gigantische bouwwerken omgebouwd worden tot woning, maar in het geval van dit hotel is dat dus wel zo. Met een totaal aantal van 40 kamers weet je zeker dat dit bouwwerk genoeg ruimte bevat om jezelf helemaal kwijt te raken. In 1919 werd de eerste steen gelegd van de ‘Little Daisy Mansion‘. Een residentie die door James ‘Rawhide Jimmy’ Douglas werd bedacht. De beste man was een koper-tycoon en wist hiermee de ingang van de Little Daisy Mijn in Arizona iets meer flair te geven.

De Little Daisy Mansion is je reis terug in de tijd

Wat meteen opvalt bij het bekijken van dit gigantische bouwwerk, is hoe goed de originele elementen bewaard zijn gebleven. De boogramen en de lange gangen ademen een bepaalde sereniteit die bij indrukwekkend is. Het hotel – nu dus huis – heeft een bepaalde aura die direct doet denken aan oude Westerns en daarmee is het direct een stapje terug in de tijd. Voorheen was het de plek voor mijnwerkers om te eten en uit te rusten voor de eerstvolgende dag ondergronds.

little daisy mine arizona hotel woning Pure Luxe

Na een periode van 9 jaar, waarin intensieve restauratie de boventoon voerde, is het nu een volwaardig woonhuis geworden. Het ruim 1.100 vierkante meter tellende onderkomen bevat nu 8 slaapkamers, 7 badkamers en gigantische vrijetijdsruimtes. Het interieur is verdeeld over diverse plekken en is bij elkaar opgeteld zo’n 270 vierkante meter groot. Op het dak zijn diverse terrassen aangelegd, zodat je kunt genieten van het formidabele uitzicht. Een woning die redelijk uniek is te noemen. Niet alleen vanwege het bijzondere verhaal, maar ook vanwege de omgeving.

little daisy mine arizona hotel woning Pure Luxe little daisy mine arizona hotel woning Pure Luxe little daisy mine arizona hotel woning Pure Luxe little daisy mine arizona hotel woning Pure Luxe little daisy mine arizona hotel woning Pure Luxe little daisy mine arizona hotel woning Pure Luxe little daisy mine arizona hotel woning Pure Luxe

Bron: Uncrate