Dat in Dubai alles draait om weelde, exclusiviteit en over the top, dat is oud nieuws. De stad is gebouwd op vermogen en het lijkt erop dat men de naam als ’s werelds epicentrum van ‘overdreven en kostbaar’ nog lang niet op wil geven. Je kunt het zo gek niet bedenken, of men heeft het of maakt het in Dubai. Een drankje van zo’n kleine 600 euro bijvoorbeeld. 

‘A Fleeting Moment’ is alles wat je wil in de Burj Khalifa

Zoals gezegd kan het in Dubai niet extreem genoeg. Wie er nog nooit geweest is kunnen we beslist aanraden eens te gaan kijken, wie er wél geweest is, weet vast en zeker dat de Dubai Mall een eye-opener van jewelste is. Het is nu eenmaal niet gebruikelijk om in Dubai ‘standaard’ te zijn. Alles is van goud, bezet met diamanten of gemaakt van engelentranen – hoe extremer hoe beter.

egor petrov dubai a fleeting moment Pure Luxe

Zo heeft Egor Petrov van NEOS (de lounge waar men het drankje serveert) ook gedacht. Hij besloot dat het een koud kunstje kon zijn om een absurd prijzige creatie te serveren aan de toch al verveelde clientèle daar in Dubai. Het resultaat, een blend van een 100-jaar oude vintage met enkele andere zeer prijzige drankjes. Hoe of wat precies, dat laat Petrov vanzelfsprekend niet los. De mystiek zal op zichzelf al enkele honderden euro’s kosten.

Wat we wel weten is dat het geheel wordt afgetopt met wat Saffraan. Is dat even mooi? Oh en, terwijl je het drankje nuttigt, kun je genieten van het uitzicht. De lounge bevindt zich namelijk op de 63e verdieping. Enjoy your stay!

Bron: Caterermiddleeast