Een goede whisky is een aanwinst voor je portemonnee (hè?) en die speciale momenten die je doorbrengt met familie of vrienden. Het lijkt misschien een beetje vreemd, maar met de toenemende mate waarin gelimiteerde whisky’s op de markt komen, is het een van de meest rendabele investeringen van dit moment. Het zal niet anders zijn voor deze bijzondere Balvenie Fifty Scotch Whisky.

Balvenie Fifty Scotch Whisky is dé spectaculaire Scotch van het moment

Balvenie staat als distilleerderij bekend om de gigantisch hoogwaardige whisky van Schotse bodem. Met deze Fifty Scotch editie heeft het merk zichzelf weer eens overtroffen. Het is de derde uitgave van de Balvenie Fifty sinds 2002. De whisky is afkomstig uit een 50 jaar oud vat, gemaakt van Amerikaans Eikenhout. Malt-Master David C. Stewart kreeg de lastige taak om de diverse whisky’s te huwelijken. Een complex proces dat zeer nauwkeurig moet gebeuren, om ervoor te zorgen dat de smaken op de juiste manier tot uiting komen. De diverse vaten die gebundeld zijn in de Fifty Scotch variëren namelijk enorm van elkaar.

Het eindproduct is een whisky gebotteld op een percentage van 41,6% ABV. Deze wordt geleverd in een houten verpakking bestaande uit 50 samengeperste lagen. 48 lagen walnoot en 2 lagen koper. De verpakking is vervaardigd door een Schotse houtbewerker. Voor een uitgave van deze spectaculaire whisky betaal je al gauw $38.000. Een aardig prijskaartje, maar wel een prijskaartje dat gegarandeerd een stijging door gaat maken in de komende jaren. Vandaar de goede investeringspotentie.

Bron: Uncrate