Vliegen is heden ten dagen allang niet meer zo Spartaans als voorheen. Naast het feit dat vluchten steeds goedkoper worden, dus toegankelijk, worden de vliegtuigen waar we ons in verplaatsen ook steeds luxer. Grote vliegmaatschappijen spelen nog steeds een wedstrijdje ‘wie kan de meest luxe vlucht aanbieden’ en Singapore Airlines neemt daarin het voortouw.

Een Airbus A380 met luxe suites aan boord

Laten we wel wezen, vliegen in een ‘standaard’ A380 is al geen straf, maar de realisatie van suites in dit zelfde vliegtuig door Singapore Airlines gaat nog een stapje verder. De vliegmaatschappij heeft de afgelopen jaren wat veranderingen doorgevoerd in de verschillende classes die ze aanbieden en deze suites zijn daar de volgende stap in. Het is de bedoeling dat deze suites vanaf december onderdeel zullen zijn van de Airbus reuzen. De luxe klassen binnen vliegmaatschappijen krijgen steeds meer features en dat kunnen we alleen maar toejuichen.

SIngapore Airlines A380 met suites aan boord Pure Luxe

Hoe zijn de suites ingedeeld

Er zullen in totaal 12 suites gecreëerd worden door Singapore Airlines, welke allen te vinden zijn op de vlucht tussen Singapore en Sidney. Je moet dus wel eventjes een bezoekje brengen aan de Aussies mocht je willen genieten van deze weelde, maar dat is ook de moeite waard. Volgens ingewijden zijn de suites te vergelijken met een kamer in een vijf-sterren hotel. Zo vinden we er luxe bedden (zowel een- als tweepersoons), een kledingkast en lederen zetels die elektrisch verstelbaar zijn. Daarnaast heb je een badkamer tot je beschikking die ruim genoeg is om er de Weense Wals te dansen.

SIngapore Airlines A380 met suites aan boord Pure Luxe

Wat betreft aankleding is er ook vrij weinig wat ontbreekt. De suites zijn allen uitgerust met een 32-inch full HD scherm, een speciaal gemaakte vloerbedekking, je persoonlijke handbagage-ruimte en wanden die verlicht worden door mood light. Er is dus genoeg aanwezig om jouw vlucht van alle gemakken te voorzien en topfit uit te stappen na landing. Wat ons betreft stappen we morgen aan boord bij deze A380.