Als je vaak vliegt herken je jezelf hier vast in: lang wachten totdat de bestemming bereikt wordt en al driemaal dezelfde film of serie hebben bekeken. Het leven van een frequente vlieger gaat niet over rozen. De vlucht is vaak eentonig en daardoor saai, een probleem wat vliegtuigmaatschappijen nu ook beginnen te beseffen. Emirates heeft daar een oplossing voor gevonden: passagiers die First Class vliegen kunnen zich namelijk aanmelden voor een Spirits Masterclass aan boord van hun vlucht.

Liefhebbers en experts combineren hun passie op enkele kilometers hoogte

Het schenken van drank is al enige tijd een gewoonte in de meeste vluchten. Het helpt de meeste passagiers hun tijd te doden en kan in een enkel geval zelfs zorgen voor enige geruststelling (alcohol kan je zenuwen toch enigszins onderdrukken). Toch heeft Emirates dit principe nu naar een hoger level weten te tillen. Het is ook niet echt vreemd dat een vliegtuigmaatschappij uit Dubai met dit concept op de proppen komt.

Er zal voor de passagiers uit de First Class nu een masterclass worden gegeven – gericht op een grote variatie aan dranken. Denk dan aan cognac, whisky, wijn of vodka. Zo probeert de maatschappij een nieuwe draai te geven aan on-board vermaak en tijdsbesteding. Uiteraard, geheel in lijn met de uitstraling van de maatschappij, zal er enkel kwaliteitsdrank worden aangeboden. Zo wordt de cognac-tasting opgeleukt met Tesseron Cognac. Deze varieert van $800 tot $4.500.

Emirates maakt de dranken toegankelijk voor alle passagiers

Overigens is het niet zo dat de Bussiness en Economy Class hier niet van mee kunnen profiteren. De tasting (of Masterclass) wordt weliswaar alleen aangeboden aan de First Class passagiers, maar de overige passagiers zullen enkele van deze dranken wel gewoon kunnen bestellen. Emirates heeft voor de gelegenheid meteen de gehele drankenkaart aangepast. We zijn zeer benieuwd naar het ontvangst van dit concept. Het zal niet lang duren alvorens andere maatschappijen dit over zullen nemen.

Bron: Youtube, Emirates