Hotels heb je in veel verschillende maten en soorten. De een wat luxer dan de ander. Hier een volledig verzorgd wellness-arrangement, daar een enorme hoeveelheid sportfaciliteiten. Het is vaak de plaats die de doorslag geeft of men kiest voor een bepaald hotel of niet. Dit drijvende hotel in Japan gooit het over een andere boeg: originaliteit. Laten we wel wezen, hoe vaak slapen we nou op een drijvend hotel?

Guntû hotel in Japan

Het is heel raar om dit hotel werkelijk als hotel te zien. De basis is namelijk een enorm groot schip. Je zou dus kunnen zeggen dat het gewoon een cruise is, maar toch ook weer niet. Bij het eerste aanblik is de conclusie bij ons namelijk dat er een levensgroot gebouw bovenop een schip is gedropt. Zo ziet het uit toch? Het hotel heeft als thuisbasis de Seto Inland Sea. Hier doet het 68-meter lange schip z’n naam eer aan door bezoekers de meest magische zonsondergangen te bieden en een eigen wereld te creëren.

guntû hotel japan cruise schip verblijf Pure Luxe

Aan boord vinden we 19 cabines, welke allen een prachtig uitzicht hebben over de oceaan. Aan de wieg van deze creatie staat de prijs-winnende architect Yasushi Horibe. Hij heeft met een hoop hout en andere natuurlijke materialen een uniek concept weten te maken van dit hotel cruise-ship. Uiteraard is het gehele interieur uitgevoerd in een traditioneel Japanse stijl. Denk dan aan het gebruik van walnoot-hout en Japans Cypres-hout.

guntû hotel japan cruise schip verblijf Pure Luxe

Wat betreft de faciliteiten zit je prima voor een massage met uitzicht, of een kop thee op Japanse wijze. Uiteraard is dit verblijf ook voorzien van een goede keuken. Het eten wordt bereid door de topchefs Kenzo Sato en Nobuo Sakamoto. Voor de actievelingen is een uitstapje per bootje om te vissen mogelijk, maar je kunt ook aan land gaan om ruïnes te bekijken of fietstrips te maken. Vertrek en aankomst kan vanuit Bella Vista Marina in Onomichi City. Boeken maar?

guntû hotel japan cruise schip verblijf Pure Luxe guntû hotel japan cruise schip verblijf Pure Luxe guntû hotel japan cruise schip verblijf Pure Luxe guntû hotel japan cruise schip verblijf Pure Luxe guntû hotel japan cruise schip verblijf Pure Luxe guntû hotel japan cruise schip verblijf Pure Luxe guntû hotel japan cruise schip verblijf Pure Luxe guntû hotel japan cruise schip verblijf Pure Luxe

Bron: Luxatic