Het Duitse Leica staat erom bekend dat ze zeer kwalitatief hoogwaardige camera’s weten te produceren. Toch is ’t vaak zo dat camera en lens een huwelijk zijn dat slechts op enkele fronten klopt – nooit 100%. De Leica Q Camera is het perfecte voorbeeld van een camera die deze twee eigenschappen tot in perfectie samen weet te brengen.

Leica Q Camera

Een Digitale Spiegelreflexcamera geniet vaak de voorkeur bij fotografen. Het is algemeen bekend dat camera’s met dergelijke eigenschappen de beste foto’s schieten – mits je een beetje verstand hebt van fotografie natuurlijk. Leica heeft bij deze camera gebruik gemaakt van de best mogelijke kwaliteiten die het merk tot z’n beschikking heeft. De optische lenzen van Wetzlar worden hier samengevoegd met een camera die zo compact mogelijk is. De camera maakt gebruik van een gefixeerde lens die 28mm in doorsnee meet. Hierdoor worden foto’s op de meest multifunctionele wijze geschoten. Het algemene gebruik van de camera hint naar ouderwetse zoekers. Tevens is er rekening gehouden met optimalisatie van ’t gebruiksgemak.

leica q camera spiegelreflexcamera Pure Luxe leica q camera spiegelreflexcamera Pure Luxe leica q camera spiegelreflexcamera Pure Luxe leica q camera spiegelreflexcamera Pure Luxe leica q camera spiegelreflexcamera Pure Luxe

Bron: Uncrate