Velen van ons wensen waarschijnlijk weleens zoveel geld te hebben, dat je kunt doen en laten wat je wil. Maar sommigen hebben zo verschrikkelijk veel geld dat ze hun best moeten doen om het op te maken. Dan is het niet zo gek dat er soms rare uitgaven worden gedaan. Deze voorbeelden van uitgaven van miljardairs bewijzen dat ze soms niet meer weten wat te doen met hun geld.

Hoeveel kan een miljardair uitgeven?

Het leven van een miljardair is buitengewoon, zoveel staat vast. Maar hoeveel kan zo’n rijk persoon nu uitgeven zonder dat het geld opraakt, ervan uitgaande dat er geen vermogen meer bij komt. Er is becijferd dat een gemiddelde miljardair het zich kan veroorloven om maar liefst 69 miljoen euro per jaar uit te geven. Het bruto modale inkomen in Nederland is volgens het CPB 36.000 euro, om maar even een idee te geven van de absurde mogelijkheden. Als Jeff Bezos, oprichter van Amazon en de rijkste man op aarde, 88.000 dollar uitgeeft is dat hetzelfde als dat een gewone Amerikaan 1 dollar uitgeeft. Bizar. Sommige van de allerrijkste op aarde blijven spaarzaam, anderen geven grof geld uit. Zie hier waaraan het wordt besteedt.

Privéjets voor de reislustige dagen

Jeff Bezos bezit een Gulfstream G650ER privéjet ter waarde van 65 miljoen. Micheal Dell, de CEO van Dell, had eerst ook een Gulfstream. Tegenwoordig vliegt hij naar verluidt echter in een Dreamliner 787.

Miljardairs PURE LUXE

 

Auto’s

Ook miljardairs maken gebruik van auto’s, net zoals gewone burgers – niet heel raar toch. Uiteraard is dit niet zomaar een auto, het gaat wel om een luxueuze auto. Zo is Bill Gates een fervent verzamelaar van sportauto’s, waaronder Porsches. Zijn eerste grote uitgave nadat Microsoft werd opgericht was een Porsche. Ook Elon Musk houdt van luxe auto’s. Hij kocht in 2013 de Lotus Esprit submersible die werd gebruikt in een film van James Bond, voor de lieve som van 920.000 dollar. Dell heeft een uitgebreide collectie auto’s, waaronder een aantal Porsches en een Hummer H2.

Miljardairs PURE LUXE

Jachten zijn ook een populaire besteding

Jachten zijn een populaire besteding voor miljardairs, en dan het liefst zo groot en luxe mogelijk. De Russische miljardair Roman Abramovich, eigenaar van Chelsea FC, bezit een jacht dat naar verluidt 1,6 miljard heeft gekost. Hiervoor heeft hij dan ook wel een discotheek en twee helikopterplatforms en een hoop ander vermaak voor op ’t water.

Miljardairs PURE LUXE

Uiteraard is het vastgoedbezit prima in orde

Oud-burgemeester van New York en ondernemer Michael Bloomberg bezit tussen de 12 en 15 huizen over de hele wereld. Bill Gates bezit ook meerdere huizen, maar het absolute toppunt is toch wel zijn woning in Seattle. Dit stulpje kost maar liefst 107 miljoen euro. De grootste grondbezitter is, hoe kan het ook anders, Jeff Bezos. Alleen al in de VS bezit hij 5 gigantische huizen. Ook entertainment koppel Jay-Z en Beyoncé bezitten een portefeuille van in totaal 99,8 miljoen dollar.

Miljardairs PURE LUXE

Sportteams als speeltje

Dit is steeds populairder, steeds meer sportteams worden overgenomen door de rijken der aarde. In 2000 kocht ondernemer en investeerder Mark Cuban een meerderheidsbelang in het Dallas Mavericks-basketbalteam. Hij betaalde er 285 miljoen dollar voor. Voor nog meer geld, 1,7 miljard euro, kocht Steve Ballmer de Los Angeles Clippers. En zo zijn er velen.

Miljardairs PURE LUXE
Foto via: Instagram LA Clippers

Overige populaire uitgaven

Meerdere miljardairs investeren in media, zoals ook weer Jeff Bezos. Maar ook de weduwe van Steve Jobs, Laurene Powell Jobs, heeft geïnvesteerd in media. Ook kunst is een populaire uitgave, meerdere miljardairs hebben voor miljoenen euro’s kunst aan de muur hangen. Tot slot is, ondanks de buitensporige uitgaven, filantropie populair onder miljardairs. Voorbeelden hiervan zijn Mark Zuckerberg, Bill Gates en Michael Bloomberg.

Foto via: Instagram Bill Gates

Bron: Business Insider