Meestal zijn artikelen als deze een beetje uit de lucht komen vallen. Ze vallen vaak in de categorie ‘te mooi om waar te zijn’. Toch kunnen we jullie verzekeren dat aan dit bericht niets is gelogen. Het is een idee van de Ijslandse vliegmaatschappij Wow Air. Deze budgetmaatschappij is op zoek naar twee vrienden (of vriendinnen) om de wereld over te vliegen. Uiteraard gaat dit gepaard met enkele mooie voorwaardes.

Wow Air stuurt je naar Reykjavik

Het hele avontuur begint met een verplichte verhuizing naar Reykjavik. Dat lijkt misschien een grote stap, maar niet wanneer je weet dat het vervolg dat eraan gegeven wordt nóg spectaculairder is. Het is namelijk zo dat jullie dus met z’n tweeën naar Reykjavik worden gestuurd om daar te wonen en te leven in een appartement. Vervolgens ontvangen jullie maandelijks €3.700 aan ‘salaris’ en worden jullie vanuit Reykjavik met Wow Air overal heen gevlogen.

Uiteraard wordt er ook wel wat verwacht van je. Wow Air vraagt of jullie gedurende die periode (het gaat om de gehele zomer) een reis-blog bij willen houden. Wat hier dan weer enorm mooi aan is, is het feit dat je vanuit Reykjavik zelf mag bepalen naar welke bestemmingen je vliegt – zolang deze maar in het bestemmingsplan van Wow Air staan. Hoe lang je ergens verblijft is ook aan jou, maar de redelijkheid vereist natuurlijk dat je blog een diversiteit aan info en fotografie bevat aan het eind van de periode.

Het ‘Dynamische Duo’ zoals Wow Air het zelf omschrijft moet van alle activiteiten foto- en videoblogs maken. Denk dan aan het eten, de faciliteiten, het nachtleven en de natuur. Deze zullen vervolgens gepubliceerd worden op de website van Wow Air. We kunnen ons een slechter zomerbaantje voorstellen. Zeker aangezien alles geregeld is en je op plekken kunt komen die je normaliter niet zou bezoeken.

Als je interesse hebt in deze mogelijkheid, dan verwacht Wow Air dat je vóór 14 mei een video opstuurt waarin je op een leuke manier aangeeft waarom jij en je vriend(in) het perfecte duo is om dit baantje te doen. In deze video is het de bedoeling dat je je eigen stad op de leukst mogelijke manier aanprijst. De winnaars van dit contest zullen op 18 mei bekend worden gemaakt en worden vanaf 1 juni op Reykjavik gestuurd. Enthousiast? Geef je dan hier op!

Bron: Wow Air