Heb jij een mooie gelegenheid in het verschiet of ben je gewoon een ontzettende liefhebber van whisky, dan is deze 40-jaar oude Macallan een absolute go-to. Een goede whisky is nooit verkeerd, zeker wanneer het een fles betreft van uitzonderlijke kwaliteit. Met deze 40-year old weet je zeker dat je een bijzondere botteling in huis haalt.

The Macallan Sherry Oak 40 Years Old

Schotse whisky stelt jouw verfijnde smaak opnieuw op de proef. In de dranken-wereld zijn er weinig dranken die zo’n lang rijpingsproces ondergaan als whisky. Wanneer jij je indenkt dat deze drank maar liefst 40 jaar lang in een barrel ligt, dan is het niet geheel onlogisch dat daar een passend prijskaartje aan hangt. Deze Macallan heeft ook nog een tijdje op sherry-vaten gerijpt, wat voor een zoetere smaakt zorgt.

Deze 9.000 dollar (omgerekend 7350 euro) kostende fles, is gelimiteerd tot een beperkt aantal van slechts 465 bottles wereldwijd.

The specialty of this batch lies in the four decade distillation process which takes place in Spanish oak casks that have been seasoned with dry Oloroso sherry for 18 months prior to the ageing stage.

Iedereen die de mogelijkheid heeft om deze fles te bemachtigen (en hem niet doorverkoopt) kan hints van rozijnen, gember, houtkruid verwachten, naast geuren van kaneel en citrus.