Dit landgoed aan de Loosdrechtse Stille Plas is in vrijwel alle opzichten uniek en vanaf nu door ons als één van de mooiste huizen van Nederland gezien. Zowel vanuit de rietgedekte villa als vanaf het bijbehorende grondperceel is de beleving van wonen aan het water zeer intens. De drie woonlagen hebben aan de zijde die naar de plas is gekeerd over de volle gevelbreedte en -hoogte glazen schuifwanden en terrassen direct aan het water. De imposante woning ligt beschut in een diepe inham, een soort natuurlijke haven, en biedt een panoramisch uitzicht over het verstilde landschap, de prachtig aangelegde tuinen met oude bomen, fraaie bloemperken en de met riet begroeide oever, die zich honderden meters uitstrekt naar de horizon.

Een landgoed zoals we ons dat voorstellen

206_1440

Langs die oever leidt een grindpad over een houten bruggetje naar de uiterste punt van het landgoed, waar u een barbecue-area en een privé-strand aantreft. De oever is hier voorzien van houten beschoeiing en ligt aan veilig zwemwater. Halverwege het pad bevindt zich een romantisch houten huis annex boothuis, compleet met fraai terras boven het water. Dit huis is momenteel in gebruik als kantoor, maar leent zich uitstekend als gastenverblijf.

12

De parterre van de villa bestaat, behalve een volledig geoutilleerde moderne leefkeuken met open haard, terras en een glazen tuinkamer met open haard, terrasverwarming en lamellen schuifdak, uit een luxueus overdekt zwembad met zicht over de plas, een fitnessruimte en een wellness met sauna en stoomkamer. In het souterrain bevindt zich naast technische ruimten nog een sfeervolle wijnkelder.

8

Aan de voorzijde van de villa leidt een brede podiumtrap naar de overdekte hoofdentree op de eerste verdieping. Via een ruim tochtportaal betreedt u de centrale hal annex trappenhuis met garderobe. In de linkervleugel van de villa bevindt zich de (tweede) fraaie woonkeuken met aangrenzende eetkamer met open haard en een intieme televisiehoek. De rechtervleugel herbergt de riante woonkamer, eveneens met open haard en een werkkamer die door middel van een schuifdeur kan worden afgesloten. Meerdere schuifdeuren bieden toegang tot het prachtige terras, dat een feeëriek uitzicht over het water biedt.

14

Lees ook: Reinout Oerlemans Zet Zijn Luxe Villa in Hollywood Te Huur (Foto’s)

Via de natuurstenen trap met smeedijzeren leuningen bereikt u de eerste verdieping van de villa. Hier bevinden zich twee ruime slaapkamers, waarvan een in gebruik is als werkkamer, een badkamer en de master bedroom met prachtige inloop kleedkamer en een zeer luxueuze badkamer. Vrijwel alle vertrekken zijn voorzien van airconditioning. De villa is in een moderne stijl gerealiseerd en biedt in totaal 579 m2 aan bruikbaar woonoppervlak. Op het zeer ruime grondperceel van bijna 31.000 m² bevinden zich diverse opstallen en bijgebouwen, waaronder een fraaie houten carport in nostalgische stijl en een dagverblijf voor tuinlieden. Er is tevens een volwaardige aparte woning beschikbaar voor een huisbewaarder of voor ouders c.q. kinderen die hier op hetzelfde grondstuk wonen op discrete afstand van het hoofdhuis, met behoud van volledige privacy.

54

Het gehele landgoed bevindt zich in een fantastische staat van onderhoud. U kunt het zo betrekken. Als groots en mondain wonen op een unieke plek aan de Loosdrechtse Plassen uw droom is, dan is dit uw droomhuis.

Voor een bezichtiging kunt u contact opnemen met makelaar Jacques E. Walch. Verdere informatie treft u aan op de website van Voorma & Walch Makelaars.

Kijk hieronder naar de uitgebreide fotoreportage.

fullsizerender
dji_0043
17
18
28
15
11
23
24
7
42
53
25
35
58b
56
48
49
46
59
38
19
3