Een supercar, of in dit geval zelfs ‘hypercar‘ vergt enige financiële speelruimte. Sterker nog, de aanschaf is leuk, maar het onderhoud is eveneens een prijzige aangelegenheid. Het is dan ook logischerwijs een voorrecht dat slechts enkelen is toebedeeld. Hoeveel kost zoiets nou eigenlijk? Als voorbeeld nemen we de Bugatti Veyron: een waar huzarenstukje met prestaties waar je akelig van wordt. Deze moeten toch ergens vandaan komen en dus is het onderhoud van deze bolide verre van een walk in the park.

Supercars vergen superonderhoud voor een superprijsje

De standaard kosten van een onderhoudsbeurt bij een Bugatti Veyron bedragen namelijk al €18.500. Van dat geld alleen kan je met een beetje goed zoeken al een prima auto vinden. Denk dus even goed na voordat jij in de toekomst voor die Bugatti gaat. Als je je afvraagt waarom dit prijskaartje zo hoog is, hebben de mannen van “Royal exotic cars” een video geüpload. In deze video zie je hoe een hydraulisch lek wordt gerepareerd en hoe ze de olie verversen.

In de video is te zien in hoeverre de bolide gedeconstrueerd moet worden om het probleem op te lossen. Een flinke klus voor de technische van Houston Crosta. Het bedrijf verhuurt 37 exotische wagens en zal met deze prijskaartjes te zien prima zaken doen.