Het Italiaanse automerk Pagani staat bekend om hun ongelooflijke snelle creaties. De auto’s hebben het voorkomen van een futuristisch racemonster en de prestaties doen daar geen afbreuk aan. Het merk is inmiddels aardig geland in autoland en de liefhebbers krijgen steeds meer binding met het automerk. Omdat Pagani niet onopgemerkt blijft zijn ze in staat om hard aan de weg te timmeren. Dat bleek ook uit de bouw van deze fabriek in 2016. Het merk stelde zichzelf in staat door de afronding van die fabriek om jaarlijks 300 auto’s te fabriceren.

Pagani fabriek 2.0

De oude fabriek, die in wat in San Sesario sul Panaro is te vinden, was in staat om 45 auto’s per jaar te fabriceren. Het nieuwe bouwwerk, wat inmiddels alweer zo’n twee jaar volop draait, kan daar dus 300 stuks van maken. Een grote stap voorwaarts voor het merk dat hard moet knokken voor een plekje tussen de gevestigde orde. Wat ons betreft is Pagani een merk dat er bij hoort, maar we weten hoe de autowereld in ’t verleden al vaker merken de deur wees.

Het onderscheid tussen modern en geschiedenis (voorzover die er al is), wordt in deze fabriek mooi vormgegeven. De hypermoderne technieken die nodig zijn voor ’t bouwen van deze auto’s zijn prominent aanwezig. Toch krijgt ook het Italiaans design en de rust die er voor nodig is om dat in je op te nemen een juiste plek in het gebouw. Al met al een grote stap voor Pagani in hun missie om geschiedenis te schrijven.