Eerder lieten we jullie al kennismaken met de vernieuwde, extreem dunne Audemars Piguet Royal Oak Perpetual Calendar. Een horloge dat slechts 6.3mm meet in dikte. Een huzarenstukje dat moge duidelijk zijn. Toch deed Piaget er nog even een schepje bovenop. Het is weliswaar geen Perpetual Calendar, maar dat maakt de Piaget Altiplano Ultimate Concept watch er niet minder op. Eerder al wist ’t merk met de Altiplano Ultimate 910p de titel ‘dunste horloge met automatisch kaliber’ te claimen. Nu doen ze er dus nog een schepje bovenop met dit concept-model: een handopwinder die slechts 2mm dik is.

Piaget Altiplano Ultimate Concept watch

Door de verbazingwekkend dunne afmeting is dit horloge de nieuwe standaard wanneer ’t aankomt op ultra-thin horloges. De Piaget Altiplano Ultimate Concept watch is het resultaat van ruim 60 jaar aan onderzoek en innovatie. Het horloge heeft een kast die 41mm in diameter meet. De caseback (of achterkant van de kast) is tevens de baseplate voor het uurwerk. Waar ’t uurwerk normaliter vastgezet wordt op een basisplaat die ‘extra’ binnenin het horloge zit, daar is de achterkant van de kast nu als basisplaat gebruikt. Scheelt weer wat ruimte.

piaget altiplano ultimate concept watch Pure Luxe

De achterkant is tevens PVD-gecoat zodat er een duidelijk zichtbaar contrast aanwezig is tussen de caseback en de verschillende elementen van ’t uurwerk zelf. Daarnaast zijn er drie andere elementen die ’t mogelijk maken om dit ontwerp zo dun te houden. De volledige constructie rondom ’t echappement en de tandwielen heeft een andere lay-out gekregen. De veertrommel is gestript en zo basaal mogelijk gehouden en de kroon is veranderd in een futuristische ogende ‘knop’.

piaget altiplano ultimate concept watch Pure Luxe

Het horloge is waterdicht tot zo’n 30 meter en heeft een volledige power reserve van ongeveer 44 uur. Critici vinden ’t horloge een oneerlijke weerspiegeling van de werkelijkheid omdat ’t door de fragiele eigenschappen niet echt een daily beater kan zijn. Toch kunnen we ’t daar niet helemaal mee eens zijn, dit horloge is een resultaat van jarenlange ervaring en innovatie. Juist dat is waarom dit horloge de spijker op z’n kop slaat.

piaget altiplano ultimate concept watch Pure Luxe piaget altiplano ultimate concept watch Pure Luxe piaget altiplano ultimate concept watch Pure Luxe piaget altiplano ultimate concept watch Pure Luxe piaget altiplano ultimate concept watch Pure Luxe